BankBattle

Datum:

Groep 8 deed op 16 mei mee aan BankBattle. Samen met een aantal andere basisscholen binnen een cluster van Rabobank Vecht en Vaart streden ze om de hoogste eer. Het kwam aan op parate kennis, inzicht-, opzoek en computervaardigheden. Wat was iedereen enthousiast en fanatiek! Een goede strategie vooraf bleek goud waard. Iedereen nam zijn/ haar taak serieus en waar nodig hielpen ze elkaar.

Het succesvol afronden van BankBattle vereiste tactiek, strategie en vooral samenwerking. Alle deelnemende klassen konden tot uiterlijk 10.00 uur van start met het uitvoeren van opdrachten en het beantwoorden van vragen. Wij zijn meteen om 08.30 uur gestart. De vragen hadden betrekking op o.a. schoolvakken, zoals muziek, rekenen, computers, techniek, radio, televisie en internet.

Uiteindelijk resulteerde dit na hard werken met het invullen van de lettermatrix, waarvan de oplossing moet worden opgeslagen in de digitale BankBattleKluis. We moesten het geboortejaar van prinses Ariane door 3 delen en dan vermenigvuldigen met het aantal provincies zonder het woord 'land' in de naam. De uiteindelijke uitkomst -4014- was goed en de vreugde om verder te mogen met de eindopdracht was dan ook groot.  

De meeste van de de vragen waren door de leerlingen eenvoudig te beantwoorden. Alleen die vestingsstad bleek een lastige en heeft veel tijd gekost. Het leek zo eenvoudig, omdat we dachten dat het Naarden was. Uiteindelijk duurde het 860 seconden voor we alle 20 vragen van een goede tekst hadden voorzien. 

Nu is het afwachten of het voldoende is voor een hoge klassering. Op 24 mei weten we meer Update 23 mei: 4e geworden van de 10 scholen in ons cluster).   

De foto's staan op de fotopagina bij groep 7/8.