• Dagen vol leuke activiteiten!

  10 oktober 2018 | Modified on 8 november 2018

  Kinderboekenweek
  De kinderboekenweek is begonnen, en dat merken we in groep 1-2. We hebben al veel boeken gelezen, verhalen uitgespeeld, een boekenbingo gedaan en we zijn door juffen uit andere groepen voorgelezen. Ook gaan we nog maatjes lezen en zijn we druk bezig voor het boekenbal. Daar gaat een jury onze tekeningen beoordelen die we gemaakt hebben naar aanleiding van het prentenboek ‘Kom erbij’. In het fotoalbum meer foto’s van de kinderboekenweek.

  Dierendag
  Op 4 oktober mochten alle leerlingen verkleed naar school komen. De een kwam als tijger, de ander met een spin op zijn gezicht. Erg leuk! We hebben deze dag veel gepraat over onze huisdieren en dieren waar we voor kunnen zorgen. Het enige trieste op deze dag was dat we een dood vogeltje gevonden hadden. Deze hebben we een plekje gegeven in onze schooltuin.

  Science Lab
  Op 9 oktober kwam er een echte professor op school. Gekleed in een witte jas mochten we allerlei proefjes doen. Zelfs een proefje waarbij haar hand in brand stond! Het was wel een beetje spannend om naar te kijken, maar ook erg leuk.

  Thema winkel
  Naast al deze leuke activiteiten praten en spelen we in de klas rondom het thema ‘Winkel’. In de klas hebben we een echte schoenenwinkel en een kapperszaak. We spelen en doen net alsof we in een echte winkel zijn met klanten. De komende weken werken we nog over dit thema.

 • Hallo allemaal

  20 september 2018

  Mogen wij ons even voorstellen?

  Wij zijn de kinderen van groep 1-2. In onze klas zitten 8 jongens en 11 meisjes. Samen zijn we met z’n 19en een gezellige groep. Nou ja, 19…. eigenlijk zijn we met 20, want Goudzoeker onze goudvis hoort er ook bij. Ondanks dat het schooljaar nog maar net van start is gegaan, lijkt het er toch alweer op dat de zomervakantie ver achter ons ligt. We zijn al helemaal gewend aan het dagritme, het spelen/werken in de hoeken en aan elkaar.

  Op 3 september begonnen we met de introductiedagen. Erg spannend voor velen, maar ook erg leuk. Lekker spelen met je klasgenoten en je maatje, kennismakingsspelletjes spelen en vakantieverhalen vertellen en als afsluiting een optreden voor de hele school. De komende weken staan nog steeds in het teken van de groepsvorming en daarnaast beginnen we straks ook met het thema ‘winkel’.

  Heeft u dus nog boodschappen nodig? Dan kunt u vanaf dan ook terecht op cbs Ichthus.

   

  1 2