• Juf Ellen met verlof

  16 november 2017

  Afgelopen week hebben we voorlopig afscheid genomen van juf Ellen. Zij gaat een tijdje met verlof. Haar dagen worden overgenomen door juf Carola. Dat is ontzettend fijn, want haar kennen we al omdat ze iedere donderdag en vrijdag ook al bij ons in de klas is.

  Bij het afscheid hebben we, samen met de kinderen van groep 3-4, iets gemaakt voor haar en de baby. Dat was een hele verrassing voor juf Ellen. De laatste werkdag hebben we feestelijk afgesloten met het maken van heerlijke pieten.

  6

 • Sinterklaaskriebels…..

  15 november 2017

  De afgelopen periode stond volop in het teken van de herfst. Ondanks dat het buiten nog volop herfstweer is, maken de kinderen van groep 1-2 zich alweer op voor het volgende feest. Alle staat de komende weken namelijk in het thema van de Sint en zijn Pieten. Op school en thuis volgen de kinderen natuurlijk het sinterklaasjournaal op de voet. Dat moet ook wel, want er zijn weer een paar opmerkelijke dingen gebeurd rondom de aankomst van de beste man…..

  Tijdens de uitzending van het eerste sinterklaasjournaal dreef het grote boek van Sinterklaas namelijk in de haven van Dokkum. Dit riep bij de nieuwsgierige kleuters toch enkele vragen op die we nader moesten onderzoeken. Want…. kan een boek eigenlijk wel drijven? Hoelang duurt het dan voordat hij wel gaat zinken? U raadt het al. In groep 1-2 hebben we de proef op de som genomen. En wat denk je? Na 2 dagen in het water gelegen te hebben, bleef het boek inderdaad drijven.

  Helaas bleef het niet alleen bij een drijvend sinterklaasboek. Op het schoolplein hebben de kinderen ook nog 3 pakjes gevonden. Pakjes met allerlei vreemde namen erop van kinderen die niet bij ons op school zitten. Gezamenlijk hebben we enorm veel ideeën geopperd hoe de pakjes op het schoolplein terecht zijn gekomen en wat we ermee zullen gaan doen. Uiteindelijk hebben we maar besloten om ze klaar te leggen voor de pieten zodat zij ze mee kunnen nemen naar het grote pietenhuis.

  Vol smart kijken we nu uit naar wat er ons allemaal te wachten staat en volgen we het sinterklaasjournaal op de voet in de hoop dat alles uiteindelijk goed af zal lopen en we Sint en zijn gevolg op 5 december kunnen begroeten bij ons op school.

  1 2

   

 • Spinnenwebben

  13 oktober 2017

  Ook in groep 1 en 2 hangt een vragenmuur in de klas. Hierop komen verschillende vragen die de leerlingen hebben rondom het thema. Omdat wij nu rondom ‘Herfst’ werken, kwamen er veel vragen over spinnen.Tijd om deze spinnen dus op te gaan zoeken!

  Vrijdag 13 oktober zijn we samen naar buiten gegaan om spinnen te zoeken op het schoolplein. De leerlingen gingen in kleine groepjes op zoek naar spinnenwebben én de spin die erbij hoort. Samen hebben ze naar het web gekeken en tekenden ze deze op papier.

  Terug in de klas probeerden we om met z’n allen de vragen van de vragenmuur te beantwoorden. Een van deze vragen was waarom een spin een web maakt. ‘Dat is de gevangenis van de vliegen.’ zei iemand vol overtuiging. ‘Nee, dat is het huis van de spin’, zei iemand anders .

  Samen hebben we naar verschillende antwoorden gezocht op deze vraag en hebben we elkaar de tekeningen laten zien. Tot slot hebben we een filmpje van Schooltv bekeken dat ging over de spin in zijn web en daar zagen we dat de spin zijn web gebruikt om vliegen te vangen om op te eten.

  52

 • Samen leren

  11 oktober 2017

  In het kader van ‘Samen Leren’ komen er iedere woensdag enkele kinderen uit groep 7/8 bij ons een half uur op bezoek in de groep. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook erg leerzaam voor de jongste basisschoolleerlingen.

  Het is ontzettend leuk om te zien welke bouwwerken er onder hun begeleiding in o.a. de bouwhoek en constructiehoek gemaakt worden. Bouwwerken waarvan de kleuters misschien niet eens dachten dat ze het konden. Ook in de poppenhoek beginnen er nu steeds mooiere toneelstukjes te ontstaan.

  Daarnaast is het voor de leerlingen van groep 7/8 erg leerzaam. Zij begeleiden de kleuters in hun spel en leren hoe zij anderen het beste kunnen begeleiden naar een einddoel, welke vragen zij moeten stellen, hoe ze leerlingen verder kunnen helpen, hoe ze samen tot een oplossing kunnen komen zonder het antwoord voor te zeggen etc.. Op de fotopagina staan bij groep 1 en 2 nog diverse foto’s.

  De kleuters kijken nu alweer uit naar komende woensdag.

  3 10

 • Hallo, wij zijn de kinderen van groep 1 en 2

  12 september 2017

  We zijn een erg leuke groep kinderen die heel hard kunnen werken, knutselen, kletsen, lachen en nog veel meer. In onze groep zitten op dit moment 24 kinderen waarvan negen in groep 1 en vijftien in groep 2. Onze juffen heten juf Carola en juf Ellen. Juf Esther is ook onze juf, maar zij geniet nu nog van haar baby.

  In de eerste schoolweek hebben we veel gespeeld met onze maatjes en de afspraken herhaald. Ook hebben we de nieuwe kinderen geholpen met alles wat nieuw voor hen was.

  Nu zijn we bezig met het thema ‘communicatie’. In onze klas hebben we een echt postkantoor waar we brieven en kaarten kunnen maken en versturen. Ook praten, lezen, zingen en spelen we over alles wat te maken heeft met boeken, spreken en luisteren. Ook praten we over hoe wij in de kleuterklas en op school met elkaar omgaan.

  Ben je nieuwsgierig naar onze klas of wil je een brief of tekening in onze brievenbus gooien? Kom dan gezellig even langs!