• Smakelijke sprookjes

  15 november 2017

  Maandag 6 november is groep 3/4 naar de voorstelling ‘Smakelijke sprookjes’ geweest in de Carrousel. De kinderen hadden er veel zin in, maar vonden het ook wel een beetje spannend. De voorstelling was leuk, de kinderen hebben veel gelachen en mochten met van alles meedoen in het toneelstuk. Mayden en Ashley mochten zelfs op het podium.

  ’s Middags zijn we met z’n allen naar het bos geweest. De kinderen konden in twee- of drietallen herfstvoorwerpen zoeken. Ze waren enthousiast en hebben veel gevonden: boomschors, eikels, bladeren, kastanjes en mos. Deze spullen hebben we verzameld en zijn op de herfsttafel terechtgekomen. Helaas konden ze niet heel lang blijven liggen, want afgelopen vrijdag is de herfsttafel alweer ingeruild om te kunnen beginnen met het nieuwe thema: Sinterklaas! Hierover werken we tot 5 december. Op school volgen we elke dag het sinterklaasjournaal, zodat we niets missen.

  Waar zijn we verder mee bezig:

  Groep 3 werkt heel hard, ze hebben alweer 10 nieuwe letters geleerd en kunnen hiermee veel verschillende woorden maken. Daarnaast zijn ze de letters aan het leren schrijven. We hebben de letter(s) aa, s, v, k en r al gehad! Met rekenen zijn we bezig met het leren van + en – sommen in busvorm, maar ook met de gewone rekensommen gaat het al heel goed. Daarnaast splitsen we de getallen t/m 12. In het nieuwe blok gaan we hiermee verder.

  Groep 4 werkt natuurlijk ook hard! De kinderen hebben al 7 categorieën geleerd bij Spelling. De laatste die er bij is gekomen is de categorie: eeuw – ieuw. De komende weken maken we kennis met het langermaakwoord en het voorvoegsel. Met Taal zijn we druk bezig geweest met de naamwoorden, de doe woorden en de lidwoorden en met rekenen leren we de keersommen van de tafels 1 t/m 5.

  herfstwandeling Voorstelling

   

   

   

   

   

   

 • KBW en herfst

  11 oktober 2017

  Woensdag 4 oktober zijn we begonnen met de Kinderboekenweek, met dit jaar als thema “ Bibbers in je buik”. De start van de Kinderboekenweek viel gelijk met dierendag  en daarom mochten alle kinderen verkleed naar school komen. In groep 3/4 zaten tijgers, leeuwen, panters, muizen, schapen, poezen en zelfs wolven. Iedereen was prachtig verkleed en het was een gezellige dag!

  Naast de Kinderboekenweek zijn we net begonnen met het thema herfst. Om te kijken wat de kinderen al van dit thema wisten, zijn de kinderen in groepen van vijf aan het werk gegaan en mochten ze zelf bepalen wat er op een groot wit vel papier kwam te staan. Alles mocht, als het maar te maken had met het thema ‘herfst’.

  De kinderen zijn hard aan de slag gegaan op de computer, hebben plaatjes uit tijdschriften gehaald, spinnenwebben geknutseld en zijn naar buiten gegaan opzoek naar mos, kastanjes en bladeren. Het werk is nog niet helemaal klaar, maar op de foto alvast het voorlopig resultaat.

  Alvast leuk om te weten dat we met de groep op 6 november naar een voorstelling gaan. De voorstelling heet: ‘Smakelijke sprookjes’.

  1 2

   

   

   

   

   

   

   

  Ander nieuws waar we mee bezig zijn in de groepen:

  De nieuwe methode Lijn 3 vinden de kinderen erg interessant en er wordt veel geleerd. De kinderen kennen al veel letters. Wat is taal dan leuk als je er al zoveel woorden mee kunt maken! De komende weken leren de kinderen er allerlei letters/ lettercombinaties bij. Wat knap om zo kort na de zomervakantie al woorden te kunnen lezen en schrijven.

  Groep 4 is actief met STAAL.Het laatst geleerde woord is een plank-woord. De ee-oor-eur en de aai-ooi-oei woorden staan vanaf nu op het programma. Daarnaast hebben we het alfabet geoefend. De kinderen hebben alle namen van groep 4 op alfabetische volgorde gezet. Dit was best lastig, maar het is ons gelukt! Het alfabet komt de komende weken nog terug, ook gaan we leren wat enkelvoud en meervoud is.

   

 • Het schooljaar is begonnen!

  12 september 2017

  We zijn alweer een week naar school en na 3 leuke introductiedagen zijn we begonnen met rekenen en lezen. Dit was met name voor groep 3 even wennen. Zij hebben voor het eerst een eigen tafel, potloden en werkschriften, maar dankzij groep 4, die veel heeft uitgelegd en geholpen, kwam het helemaal goed!

  De komende weken gaat groep 3 verder met leren lezen, schrijven en rekenen. Groep 4 gaat oefenen met de hakwoorden en nieuwe categorieën bij spelling.

  groep 3 groep 4