• Lijn 3 en oversteken

  14 november 2018

  Wat doen we in de klas?
  De kinderen van groep drie hebben inmiddels al 22 letters/ lettercombinaties geleerd. Ook de komende weken gaan we nog meer nieuwe letters. Het is leuk om te horen hoeveel kinderen de poster thuis hebben hangen en weten welke letters eraan komen. Met rekenen zijn we begonnen met sprongen van 2 en het maken van erbij en eraf sommen in busvorm. Dit spelen we ook regelmatig na door te doen alsof we een bus in de klas hebben en er kinderen in en uit de bus stappen. De komende periode staat in het teken van Sinterklaas en gaan we met Lijn 3 verder met het thema ‘op wielen’.

  Streetwise
  Op 7 november hebben we samen met groep 4 de les ‘Klik en Blik’ van Streetwise gevolgd in de gymzaal. Bij binnenkomst waren de kinderen meteen al enthousiast. Er stonden 2 grote opblaasauto’s en daarnaast een elektrische mini auto. De kinderen hebben deze ochtend geleerd hoe je veilig een weg kunt oversteken en hoe je de gordel in de auto moet dragen. Om te zorgen dat de gordel goed zit, moeten kinderen tot 1.35 meter in een kinderstoeltje of verhoger.
  Met een pop hebben ze laten zien wat er gebeurt wanneer je geen gordel om hebt. De kinderen moesten in het begin erg lachen om wat er met de pop gebeurde; de pop vloog namelijk naar voren tegen het dashboard en stootte zijn hoofd, maar daarna hadden ze wel door dat het wel erg veel pijn zou doen als het één van ons zou zijn geweest. Kortom: het was een geslaagde, leerzame en leuke ochtend!

  4 3

   

 • Vriendelijke herfst

  10 oktober 2018

  We zijn in de klas, ondanks het mooie weer, alweer begonnen met het thema herfst. Daarnaast zitten we midden in de Kinderboekenweek met als thema ‘Vriendschap’. In de klas zijn we met beide thema’s bezig. Voor de Kinderboekenweek hebben we een gezellige boekenbingo gehouden en gaan we voor het boekenbal tekenen.

  Bij het thema vriendschap hebben we vriendschapsarmbanden gemaakt. Dit was een best pittige opdracht maar we hebben goed ons best gedaan en het is goed gelukt. Wat betreft de vakken leren we bij Lijn3 veel nieuwe letters. We hebben de afgelopen weken de letters b, o, p, m, a en t geleerd. De komende weken komen daar weer nieuwe letters bij. Verder leren we de cijfers schrijven en gaan we verder met het schrijven van de letters die we al geleerd hebben.

  Met rekenen houden we ons bezig met turven en de getallenlijn t/m 12. Dit hebben we ook samen geoefend met het wisbordje. Binnenkort komt het spitsen van getallen erbij.

  2

 • Het schooljaar is weer begonnen!

  12 september 2018

  Maandag 3 september kwamen de kinderen een beetje zenuwachtig, maar wel met heel veel zin groep 3 binnen. We zijn de introductiedagen gestart met alle vakantieverhalen. De kinderen hebben verteld wat ze hebben gedaan, waar ze zijn geweest en hoe ze het hebben gehad. Leuk om al die belevenissen te horen!

  Tijdens de introductiedagen hebben we veel verschillende activiteiten gedaan zoals een verjaardagskalender maken, groepsregels bedenken, lezen en spelen met je maatje en optreden tijdens de jaaropening.

  Na de introductiedagen zijn we ‘echt’ begonnen in groep 3. De kinderen waren erg enthousiast en hebben de letters ‘r’ en ‘d’ al geleerd en met rekenen zijn we gestart met de getallen 1 t/m 10.

  De komende periode leren de kinderen onder andere de letters i, k, aa & n en gaan we met rekenen verder met minder, meer en evenveel en leren de kinderen turven.