• Yes, we zijn weer begonnen!

  11 september 2017

  De eerste schoolweek zit er alweer op. We hebben veel leuke, maar ook leerzame, dingen gedaan. Iedereen heeft zijn of haar vakantieverhalen gedeeld en we hebben kennisgemaakt met onze nieuwe maatjes. Ook zijn we op de eerste dag bezig geweest met een mooie ‘verjaardagskalender’. Nadat we het jaar, met de hele school hebben geopend, zijn de boeken en schriften uitgedeeld.

  Voor Spelling hebben we dit jaar een nieuwe methode (Staal). Daar horen leuke filmpjes bij die alle spellingcategorieën goed uitleggen.We moesten vooral lachen om het filmpje van de ‘zing-woorden’.

  Met rekenen is groep 6 nu onder elkaar aan het optellen en aftrekken met b.h.v. een H(onderdtallen) T(ientallen )E(enheden)-schema. De komende weken volgen de sommen met de helft, een kwart en een derde. Groep 5 maakt sprongen van 10 en 100 op de getallenlijn en gaat aan de slag met verhaalsommen waar een deelsom in zit.

  Vanaf 8 september starten we met het eerste Alles-in-1 project: ‘Middeleeuwen’.  Daarin komt o.a. het ontstaan van steden en staten en de invloed/macht van de kerk aan bod. Natuurlijk ontbreken de ridders en kastelen niet.

  kalender 1 kalender 2