• Activiteiten

  14 november 2018

  Nestkastjes
  Vrijdag 19 oktober is groep 5 de Lemelerberg op geweest om nestkastjes schoon te maken. Op de berg hangen ongeveer 120 nestkastjes. Het is belangrijk dat deze een keer per jaar schoongemaakt worden, omdat de vogels anders allemaal nestjes op elkaar maken waardoor de eieren niet uit kunnen komen. Een voor een mochten de leerlingen een kastje van een boom halen, hierna werd er gekeken van welke vogel het nestjes was en daarna werd het kastje weer terug gehangen. In het voorjaar is het de bedoeling dat we weer gaan kijken. Het doel dan is om te kijken of er eitjes zijn gelegd. Het was een leerzame middag!

  Verkleinwoorden 
  Groep 4 en 5 heeft het met Taal gehad over verkleinwoorden. Deze les hebben we anders gedaan dan anders. In de kuil op het grote plein lagen allerlei hoepels. In deze hoepels lag een papier met daarop -je, -tje, pje, -etje of -kje. In de klas hadden de leerlingen allemaal briefjes geschreven met woorden. Deze woorden moesten zij in de goede hoepel leggen en het woord daarna goed in het schrift schrijven. Dit was een taalles in groep 4/5, maar dan een beetje anders.

  Streetwise
  Op woensdag 7 november kwam de ANWB bij ons op school. Groep 4 deed deze ochtend met groep 3 een activiteit in de gymzaal. Zij leerden hoe je veilig moet oversteken als je bijvoorbeeld een zebrapad oversteekt of wanneer je vanaf de stoep tussen twee auto’s door wilt oversteken. Ook hebben ze het gehad over het belang van het gebruik van een gordel en een autostoeltje. Groep 5 deed de activiteiten samen met groep 6. Zij hebben het gehad over de remweg van een auto en waar de remweg afhankelijk van was. Ook hebben groep 5 en 6 het gehad over het belang van het goed dragen van een gordel en het belang van een autostoeltje. Deze regels werden zeer duidelijk gemaakt doordat de leerlingen zelf moesten remmen in een lesauto.

  Open podium
  Op vrijdag 9 november was er weer een open podium op school. Groep 4/5 deed hier fanatiek aan mee. Zo hadden we een dansgroep, iemand die op het keyboard speelde, iemand die ging voorlezen en twee groepjes die kunstjes lieten zien. Het was ook leuk om te zien wat de andere groepen hadden ingestudeerd.

  Van de diverse activiteiten staan foto’s in het album van groep 4/5.

   

  3 4

   

   

   

   

   

   

   

 • Sokken

  10 oktober 2018

  Juf Nadieh heeft al een tijdje contact met een juf van een basisschool uit Zeist. Dit heeft ze in de klas verteld. Maandag 8 oktober kwam er post van deze school. Iedere leerling uit deze groep 5 had een brief geschreven voor een leerling uit onze klas. Dit allemaal in het teken van het thema van de Kinderboekenweek ‘Vriendschap’. Inmiddels zijn wij in de klas druk bezig om een mooie en goede brief terug te schrijven.

  In groep 4 zijn we begonnen met het aanleren van de tafels. Dit is soms best wel lastig. Je moet goed kijken naar hoe veel groepjes er zijn en hoeveel kinderen er bijvoorbeeld in elk groepje zitten. We leren nu om daar een keersom bij te maken. Om dit goed te kunnen zien, hebben we een waslijn met sokken achterin de klas hangen. Handig!

  Verder zijn wij in groep 5 aan ’t werk rondom het thema ‘Voeding’. Wij leren welk voedsel gezond voor is, wat we nodig hebben om gezond te leven en waar ons voedsel vandaan komt. Erg interessant allemaal.
  Op vrijdag 19 oktober gaat groep 5 naar de Ledeboerweg om daar weer nestkastjes schoon te maken.
  2

 • Start in groep 4 en 5

  20 september 2018

  Inmiddels is het schooljaar alweer drie weken bezig en wordt er hard gewerkt in groep 4/5. We zijn in totaal met 24 kinderen en we hebben de hele week juf Nadieh. De eerste drie schooldagen waren introductiedagen. Hier hebben wij veel gezellige dingen gedaan, zoals hapjes maken, ochtendgymnastiek, maatjes lezen, stoepkrijten en spelen met je maatje om elkaar beter te leren kennen. Ook hebben wij een verjaardagskalender gemaakt en groepsafspraken bedacht. Deze zijn op een poster geplakt en hierop heeft iedereen zijn/ haar ‘handtekening’ gezet.

  De komende periode gaan wij in groep 4 verschillende woordsoorten leren, zijn wij bezig met het alfabet, hebben wij het over hak-, zing- en luchtwoorden. Met rekenen maken we plattegronden bij figuren van blokken en leren wij getallen tot 100 in de goede volgorde te zetten.

  In groep 5 maken we verhaaltjessommen, leren we de tafel van 6, 7, 8 en 9 en hebben we het met taal over de alfabetische volgorde, streektalen en woordsoorten. Bij spelling herhalen wij nu nog de spellingcategorieën van vorig jaar, zodat we daarna weer nieuwe categorieën kunnen leren.

   

  Handtekeningen