• Een kijkje nemen?!?!

  14 november 2018

  De gezellige decembermaand, waarin natuurlijk Sinterklaas wordt gevierd, kerstateliers worden georganiseerd en we samen Kerst vieren, staat alweer bijna voor de deur! Tussen al deze activiteiten door maken we graag ruimte voor de Week van de Mediawijsheid, die op school op maandag 19 november van start gaat. We leren aan de hand van digitale opdrachten en informatie wat media eigenlijk is, hoe media werkt en wat voor invloed media op ons heeft. In diezelfde week kunnen onze ouders tijdens de Kijk-5-daagse een sfeerbezoek brengen aan de klas en een les rekenen, taal of spelling bijwonen. We vinden het erg leuk om onze ouders te laten zien wat we zoal doen en leren!

  De komende weken staan verhoudingstabellen, cijferend aftrekken en oppervlakte berekenen op het rekenprogramma bij groep 6. In groep 7 leren we delen en vermenigvuldigen met breuken en kommagetallen. Met Spelling kunnen taxiwoorden, chefwoorden, militairwoorden en leenwoorden je ook zomaar om de oren vliegen in groep 6/7! De afgelopen weken hebben we veel ontdekt over ‘De Gouden Eeuw’, het project waar we al een tijdje aan werken. Zo hebben we in groepjes onderzoek gedaan naar wat er na de kaapvaart met Piet Hein is gebeurd en hebben we samen gebrainstormd over de vraag: ‘Wat als we allemaal een slaaf waren geweest?’

  Inmiddels weten we nu ook van alles over de VOC en de WIC met daarbij de driehoekshandel en kunnen we alles vertellen over de technieken die Rembrandt van Rijn heeft gebruikt in zijn wereldberoemde schilderijen. Wat is er nu leuker dan zelf aan de slag te gaan met die geleerde technieken…. Juist! We hebben ons flink uitgesloofd om zelf ook portretten te schilderen, zoals Rembrandt dat deed en dat is gelukt! Wil je deze gave portretten in het echt bekijken? Neem gerust een kijkje in de klas!

  3 4

   

   

   

   

   

   

   

 • Vriendschap

  10 oktober 2018

  Vriendschap is het thema van de Kinderboekenweek waarmee we op woensdag 3 oktober met de hele school van start zijn gegaan. Op 16 oktober sluiten we af met een heus Boekenbal, waarbij we een Gouden Griffel kunnen winnen!

  In de klas heeft juf een kort stukje voorgelezen uit het boek ‘Een Indiaan als jij en ik’. Het boek gaat over Boaz en zijn nieuwe klasgenoot Aïsha, een Indiaans meisje dat nieuw is in de klas en nog geen vrienden heeft. Daar waar juf stopte met lezen, ging iedereen voor zichzelf verder met het vervolg. Dat mogen we typen op de computer. Degene die het mooiste verhaal schrijft, maakt kans op de Gouden Griffel.

  En of dat nog niet genoeg is, doen we ook nog mee met een super leuke briefuitwisseling! Alle kinderen uit de groep hebben persoonlijk post ontvangen van een van de 24 jongens en meisjes uit groep 7 van een basisschool in Tiel. In deze brief stellen zij zichzelf voor, vertellen ze wat over hun school en hobby’s en over wat vriendschap voor hen betekent. Nu is het aan ons om een brief over onszelf terug te schrijven!

  Inmiddels hebben we een aantal lessen over de Gouden Eeuw gehad en weten we wat de Beeldenstorm eigenlijk was en waarom Rembrandt van Rijn zo’n beroemde schilder is geworden. We gaan zelf ook nog aan de slag met schilderkunst!

  Hugo de Groot, het VOC schip en Willem van Oranje staan nog op het programma. Groep 6 is met rekenen aan de slag met grote getallen op de getallenlijn en groep 7 buigt zich over procenten. We werken geregeld samen en verwerken regelmatig opdrachten op de computer. Op deze manier kunnen we veel van en met elkaar leren, zoals te zien is op de foto’s!

  1

 • Kamp Diffelen

  12 september 2018

  Bij de groepspagina van groep 8 staat een kort verslag dat door kinderen is geschreven van de eerste en tweede dag/ Bonte Avond van het kamp in Diffelen van groep 7 en 8.

 • We zijn weer gestart!

  12 september 2018

  Na zes weken zomervakantie, waarin we ontzettend lekker weer hebben gehad, was het op maandag 3 september zover: we mochten allemaal weer naar school! Wat was het leuk om elkaar weer terug te zien en alle vakantieverhalen te horen.

  Die maandag, dinsdag en woensdag hadden we de introductiedagen. We hebben nieuwe maatjes gekregen, met hen gespeeld, buiten op het schoolplein een krijttekening gemaakt en gelezen. In de klas hebben we veel leuke dingen gedaan, zoals een verjaardagskalender maken, hapjes maken en spelletjes spelen. Ook zijn we samen bezig geweest om regels en afspraken voor het nieuwe schooljaar op te stellen. Woensdagochtend hebben we de introductiedagen afgesloten met een Open Podium, waar iedere groep mocht optreden.

  Door groep 6/7 werd er veel gedanst en werden grappige moppen verteld. Donderdag en vrijdag zijn we begonnen met een paar lessen, het uitdelen van schriften en boeken en we hebben gave 3D faces gemaakt!

  Woensdag 12 september t/m vrijdag 14 september gaat groep 7 met groep 8 op kamp. Daar hebben we ontzettend veel zin in! Groep 6 is dan een paar dagen lekker alleen in de klas, wel samen met een juf of meester natuurlijk.

  In de komende periode gaan we ons meer verdiepen in allerlei vakken. Groep 7 leert met rekenen steeds meer over het toepassen van breuken en percentages en groep 6 verdiept zich onder andere in deelsommen t/m 100. In onze nieuwe taalmethode ‘Taal Actief’ werkt groep 7 binnen het thema ‘Organiseren’ en groep 6 binnen het thema ‘Tegenstellingen’.

  We leren hoe we een draaiboek maken en een betoog moeten schrijven. Ook gaan we met elkaar in discussie over bepaalde stellingen en proberen we argumenten te geven.

  Eind september starten we met het eerste project van dit schooljaar: ‘De Gouden Eeuw’.

  Face foto