• Kamp Diffelen

  12 september 2018

  Bij de groepspagina van groep 8 staat een kort verslag dat door kinderen is geschreven van de eerste en tweede dag/ Bonte Avond van het kamp in Diffelen van groep 7 en 8.

 • We zijn weer gestart!

  12 september 2018

  Na zes weken zomervakantie, waarin we ontzettend lekker weer hebben gehad, was het op maandag 3 september zover: we mochten allemaal weer naar school! Wat was het leuk om elkaar weer terug te zien en alle vakantieverhalen te horen.

  Die maandag, dinsdag en woensdag hadden we de introductiedagen. We hebben nieuwe maatjes gekregen, met hen gespeeld, buiten op het schoolplein een krijttekening gemaakt en gelezen. In de klas hebben we veel leuke dingen gedaan, zoals een verjaardagskalender maken, hapjes maken en spelletjes spelen. Ook zijn we samen bezig geweest om regels en afspraken voor het nieuwe schooljaar op te stellen. Woensdagochtend hebben we de introductiedagen afgesloten met een Open Podium, waar iedere groep mocht optreden.

  Door groep 6/7 werd er veel gedanst en werden grappige moppen verteld. Donderdag en vrijdag zijn we begonnen met een paar lessen, het uitdelen van schriften en boeken en we hebben gave 3D faces gemaakt!

  Woensdag 12 september t/m vrijdag 14 september gaat groep 7 met groep 8 op kamp. Daar hebben we ontzettend veel zin in! Groep 6 is dan een paar dagen lekker alleen in de klas, wel samen met een juf of meester natuurlijk.

  In de komende periode gaan we ons meer verdiepen in allerlei vakken. Groep 7 leert met rekenen steeds meer over het toepassen van breuken en percentages en groep 6 verdiept zich onder andere in deelsommen t/m 100. In onze nieuwe taalmethode ‘Taal Actief’ werkt groep 7 binnen het thema ‘Organiseren’ en groep 6 binnen het thema ‘Tegenstellingen’.

  We leren hoe we een draaiboek maken en een betoog moeten schrijven. Ook gaan we met elkaar in discussie over bepaalde stellingen en proberen we argumenten te geven.

  Eind september starten we met het eerste project van dit schooljaar: ‘De Gouden Eeuw’.

  Face foto