• Laatste dag kamp

  15 september 2017

  Het schoolkamp 2017 zit er weer op. We kunnen terugkijken op een geslaagde editie. In tegenstelling tot de vooruitzichten viel het weer erg mee. Gelukkig is iedereen weer veilig in Lemele aangekomen. Dit weekend even bijslapen en bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen en dan maandag weer fris van start. Hieronder het laatste verslag van kamp.

  Na een hele gezellige bonteavond waren de meesten toch wel zo moe dat ze, op een enkeling na, meteen in slaap vielen. Toen de wekker om 07.30 uur ging had nog lang niet iedereen zin om uit de veren te komen. De leerlingen die corvee hadden, dekten de tafels en langzaam druppelde de rest de zaal binnen.

  Daarna kon het opruimen beginnen en dat was in de ene slaapzaal een grotere klus dan in de andere…. Uiteindelijk was de accommodatie om 10.00 uur bezemschoon en lagen alle gevonden voorwerpen buiten op de tennistafel. Daarvan is een aantal spullen bij de rechtmatige eigenaar teruggekeerd. De rest ligt in de gevonden voorwerp bak op school.

  Inmiddels was Ingrid Heuver met de bus gearriveerd en dankzij haar inpakkunsten kon alles mee. Erik en Jan hadden alle fietsen ’s ochtends nog gecontroleerd en om 10.30 uur vertrok de groep richting de bowlingboerderij. De route verliep via het pontje. Gezien de grootte van de groep moest er drie keer heen en weer gevaren worden.

  Om 12.00 uur kwamen ze aan bij de bowlingboerderij. Daar wachtten Duwèn, Fleur en juf Jeannette al op hun komst. Gauw de schoenen omgewisseld en op naar de vier gereserveerde banen. Juf Milou had de groepen verdeeld en daarna kon de onderlinge strijd beginnen, met gezellige muziek op de achtergrond. Dit duurde een uur en toen kwam de patat met een snack op tafel. Anderen hadden liever een pannenkoek. Tot slot kreeg iedereen nog een ijsje.

  Met een stralend zonnetje vertrok de groep voor de laatste etappe naar Lemele. Onderweg gooide de regen toch nog roet in het eten en moest er worden gestopt om de regenpakken aan te trekken. Iets later dan verwacht kwam de groep fietsers aan in de Kerkweg. Daar stonden veel ouders/ verzorgers te wachten. Voor veel kinderen had het kamp wel vijf dagen mogen duren, maar nu ze hun ouders/ verzorgers weer zagen, was het ook goed.

  Groeten namens de kampleiding. We hebben de begeleiding met plezier op ons genomen.

 • Tweede dag kamp

  14 september 2017

  De tweede dag kamp zit er alweer op. Nadat de ochtendploeg het ontbijt had klaargezet, konden we hiervan genieten. Het weer was prachtig en de zon liet zich goed zien toen we op de fiets naar Rijssen gingen. Daar was in de winkelstraat een speurtocht uitgezet. Niet alle letters waren te vinden, maar het woord kon met wat creativiteit worden opgelost.

  Terwijl Erik, Jan, Milou en Jeannette een terrasje pikten, was er voldoende tijd om het zakgeld uit te geven. Mooi om te zien waaraan het allemaal werd besteed. In het overdekte winkelcentrum De Hoge Wal werd vervolgens de supermarkt bezocht om inkopen te doen voor het avondeten. Er werd druk overlegd wat je toch allemaal kunt doen met € 10,- per groepje. Pizza was toch wel favoriet. Dat heeft de oven later op de dag wel geweten.

  De roltrap was daar ook een bezienswaardigheid voor de leerlingen en hiervan werd nog wel even gebruik gemaakt. Daarna weer op de fiets naar de boerderij. Net voor de bui was iedereen binnen. Het werd al gauw duidelijk dat we de zeskamp wel konden vergeten. Niet getreurd, dan lekker binnen activiteiten organiseren. We zijn niet voor een gat te vangen.

  De oven werd tegen vijf uur voorverwarmd en in groepjes aten de kinderen de zelf gekochte etenswaren op. De bonte avond die op het programma stond leverde al vroeg in de avond de nodige stess op om alles klaar te hebben voor 20.00 uur. In aanwezigheid van bijna het gehele team kregen we een bonte mengeling van optredens voorgeschoteld.

  Het is te veel om allemaal op te noemen. Daar zullen de kinderen ongetwijfeld thuis wel iets over vertellen. Een gedeelte van het team had ook nog iets in petto. Daarin kwamen allerlei beroepen voorbij.

  De avond werd besloten met een spookverhaal voor de liefhebbers. Anderen bleven achter in de boerderij en vermaakten zich ook prima.

  En ja, dan breekt morgen alweer de laatste dag aan. Het gaat veel te snel volgens de kinderen. Dat horen we graag. Er staan nog een paar activiteiten gepland en dan zijn we naar verwachting rond half drie weer in Lemele. Morgen volgt nog een bijdrage op deze site en ronden we de kampdagen af. Op naar 2018!

  Een aantal foto’s van dag 2 staat op de fotopagina.

  Groeten van ons allemaal en gauw tot ziens!

 • Nieuws uit Rijssen

  14 september 2017

  Na een heerlijke eerste kampdag, maken we ons op voor dag 2. Onze fietstocht is gisteren prima verlopen. Na twee rondjes rond de kerk en uitgezwaaid door iedereen gingen we op weg naar Rijssen. De vele regen die in Lemele is gevallen, is aan ons voorbij gegaan. Sneller dan verwacht kwamen we bij de kampeerboerderij aan. Daar stonden Fleur en juf Lianne al op ons te wachten.

  ’s Middags werd de omgeving verkend en tot laat in de avond sprongen we op het springkussen. We aten heerlijke broodjes knakworst en hamburger en daarna was er tijd voor onszelf. Inmiddels was juf Jeannette ook naar Rijssen gekomen en vertrok juf Lianne weer.

  Omdat Jaëla jarig was, kwamen haar ouders om het feest hier mee te vieren en dat was heel gezellig. Een taart met kaarsjes en iedereen die voor je zingt op kamp, dat maak je niet iedere dag mee!

  Later op de avond, toen het al donker was, gingen we naar het veld om daar levend stratego te spelen. Wat was iedereen fanatiek! Er volgde nog een tweede ronde. Daarna was iedereen nog niet moe en werd er een voorproefje van de bonte avond geshowd. Alle kinderen hadden spontaan even iets bedacht en voerden dat op tijdens de pyjamashow.

  Toen was het wel tijd om te gaan slapen. Nou ja, slapen…… De meesten lagen al snel op een oor. Voor een aantal ging het feestje nog even door. Je gaat tenslotte maar een keer per jaar op schoolkamp! Uiteindelijk lag iedereen in diepe rust.

  het gaat heel goed met ons allemaal. Vandaag gaan we weer allerlei leuke dingen doen en daarvan doen we weer verslag op deze pagina.

  Er staat een aantal foto’s op de fotopagina. De rest volgt na de middag.

  Groetjes van groep 7 en 8 en de leiding.

 • Start groep 7-8!

  11 september 2017

  Na een heerlijke vakantie was het op 4 september weer tijd om naar school te gaan. We zijn dit schooljaar begonnen met allerlei activiteiten rondom samenwerken. Dit gebeurde in de klas, maar soms ook met onze maatjes.

  Vooral het spel ‘Weerwolven’ viel erg in de smaak. Na deze introductiedagen zijn we gestart met rekenen en spelling. De nieuwe methode Staal is voor iedereen nog even wennen.

  De kinderen uit groep 7-8 hebben nog het meest zin in kamp. Gelukkig gebeurt dit al snel!

  Na kamp gaan we aan de slag met het project ‘Gouden Eeuw’ en hebben we het met rekenen over ‘handig’ optellen. Ook zullen we steeds meer gaan oefenen met Staal. Kortom, weer een druk programma!