• Interessante activiteiten

  12 december 2018

  Van 19 t/m 23 november was niet alleen de Kijk 5-daagse op school, waarbij ouders lessen mochten volgen, maar was het ook de Week van de Mediawijsheid. Deze week waren er verschillende activiteiten en lessen die in het teken stonden van sociale media. Zo hebben de kinderen o.a. een e-learning gevolgd op de computer over het gebruik van sociale media en kwam er iemand van ‘Op Tijd Voorbereid’ in de klas vertellen over gameverslaving. Ook hebben we gekeken naar krantenberichten: wanneer is iets echt nieuws en wanneer is het fake nieuws.

  De kinderen mochten op donderdag 29 november hun schoen zetten, maar oh, wat was het de volgende dag een rommel in de klas! De rommelpieten hebben er echt een potje van gemaakt en de kinderen moesten flink zoeken om hun chocoladeletter te vinden en daarna natuurlijk alle troep weer opruimen. ’s Middags mochten de kinderen een oude schoen ‘pimpen’ en werden er met Kapla prachtige schoorstenen en stoomboten gebouwd.

  Na alle surprises bewonderd te hebben was op het 5 december tijd om ze, na het lezen van de gedichten, voorzichtig open te maken en de cadeautjes uit te pakken. Prachtige surprises, grappige gedichten en leuke cadeautjes: wat hebben de kinderen weer hun best gedaan en wat waren ze blij met wat ze kregen!

  Inmiddels is Sint weer het land uit en zijn we druk bezig voor de kerst. De kerstboom staat in de klas, de eerste adventsvieringen zitten erop en we zijn volop aan het oefenen voor de kerstmusical. Teksten uit het hoofd leren, liedjes oefenen, decors maken; er komt heel wat bij kijken bij een musical.

  In de klas sluiten wij voor de kerstvakantie het thema Verkeer en Vervoer van Alles in 1 af en zijn we met rekenen bezig met inhoudsmaten en breuken. Met Staal hebben we geleerd wat woorden zijn met onbeklemtoond meervoud (zoals monniken en slimmeriken). Taal is net gestart met het thema Reizen. In dit thema leren wij wat functiewoorden en vaste voorzetsels zijn en waaruit samengestelde zinnen bestaan.

  3 4

   

   

   

   

   

   

   

 • Reggesteyn

  14 november 2018 | Modified on 13 november 2018

  Ook  al zitten we nog geen 3 maanden in groep 8, we zijn toch al een beetje bezig met volgend jaar. Zo is voor de herfstvakantie de NIO afgenomen, worden er binnenkort voorlopige adviesgesprekken gevoerd en zijn wij op dinsdag 6 november naar de open dag op Reggesteyn in Nijverdal geweest. Samen met juf Milou en juf Marjolein hebben we verschillende vakken gevolgd zoals gym, wiskunde, Latijn en filosofie. We hebben met Beeldende Vorming een gezamenlijke doodle-tekening gemaakt en met biologie mochten we een proefje doen met bakpoeder en azijn. Foto’s van het bezoek staan in het fotoalbum op het afgeschermde gedeelte van de website.

  De volgende dag hadden we weer een leuke dag, want er was Streetwise. Na een PowerPoint in de klas over het gebruik van je mobiel op de fiets gingen we met onze fiets naar de parkeerplaats bij Dijk. Daar was een parcours neergezet die de kinderen met de fiets moesten afleggen: met 1 hand fietsen, over een evenwichtsbalk, slalommen en op tijd afremmen en stilstaan. Na een ronde oefenen, kregen we een zware rugzak op hun rug. Toen werd het toch wel een stukje lastiger. Daarna mochten we allemaal nog een rondje afleggen op een elektrische step en dat was erg leuk!

  In de klas werken wij nu o.a. over het thema Vervoer & Verkeer, leren wij rekenen met kommagetallen en procenten en leren we de topografie van Zuid-Amerika.

  10 11

   

   

   

   

   

   

   

 • Boekdaten

  10 oktober 2018 | Modified on 20 oktober 2018

  Inmiddels zijn we alweer een paar weken druk aan het werk in groep 8 en zijn wij gestart met het eerste project van Alles in 1: ‘Vervoer en Verkeer’. We leren over hoe de mensen vroeger reisden en hoe het vervoer over de weg, het water, het spoor en door de lucht nu is geregeld. We hebben als huiswerk nieuwe voorrangsborden ontworpen of een plattegrond gemaakt van de route die we afleggen van huis naar school met de daarbij behorende voorrangsborden. De jongens hebben een opdracht gekregen om met Kapla een weg met een brug te bouwen en gingen daar heel enthousiast mee aan het werk.

  Tot en met 16 oktober staan veel activiteiten in het teken van de Kinderboekenweek. Vrijdag 5 oktober hebben wij in de klas een boekenruilbeurs gehouden met boeken van thuis. De kinderen hebben daarbij aan boekdaten gedaan. Ze kregen steeds 1 minuut om vragen te stellen over het boek van degene die er tegenover zat. Daarna werd er weer doorgewisseld en kwam je tegenover iemand anders te zitten. De voorronde van de voorleeswedstrijd heeft inmiddels plaatsgevonden. Kandidaten die door zijn naar de volgende ronde lezen tijdens het Boekenbal voor uit hun boek. De winna(a)r(es) neemt in januari 2019 namens onze school deel aan de plaatselijke voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Ommen.

  2

   

   

   

   

 • Kamp Bonte Avond

  14 september 2018 | Modified on 24 september 2018

  Gister avond hebben we bonte avond gedaan. Het was:grappig, serieus en liedjes zoals: It’s raining men. Groep 8 deed: dansen met tante Rita, cabaret van Brent, John Wickol, Ik heb de wereld, vliegenlied.

  Groep 7: No money, Holding me back, quiz, mopjes.
  Daarna kwam de afsluiter van Ingrid, juf Margret, juf Agnes en juf Hilde. It’s raining men.

  Toen kregen we chips en drinken, vervolgens ging juf Margret een spookverhaal vertellen, maar de ‘laatonsschrikkers’ deden het niet zo goed.
  Het was een leuke late avond van het kamp.

  Groetjes, Bibi, Eline, Esmee, Isa-Bo.

  Op de fotopagina bij ‘Algemeen’ staat een groot aantal foto’s, waaronder die van de Bonte avond.

 • Kamp dag 2

  13 september 2018

  Gisterenavond hebben we ook nog levend Stratego gedaan. Ook konden/wouden we niet slapen. We hebben lekker veel gekletst en gegrapt. Diep in de nacht viel toch iedereen in slaap.
  Vanmorgen zijn we wakker gemaakt door de juffen en we schrokken ons een hoedje. Daarna hebben wij brood gegeten en zijn naar Hardenberg geweest. We hebben een speurtocht gedaan rond het plein.
  Daarna gingen we via een omweg naar huis, door de weilanden heen. We waren precies op tijd terug voor Erik en Nicole. Snel wat eten en daarna vijfkamp.

  We hebben ons eigen gekochte eten klaar gemaakt, iedereen had meer dan genoeg. Straks hebben we de bonte avond, daar hoort u morgen meer over.

  Groeten Kaily, Nina, Brent, Sem.

 • Kamp dag 1

  12 september 2018

  We kwamen op school en toen stapten we op de fiets.Toen gingen we fietsen en we hadden 3 pauzes. Over 23 km waren we op de locatie. Luuk had in Eerde al een lekke band. Even later kreeg Martijn in Junne de ketting eraf.
  Toen kwamen we bij kamp aan. We hebben eerst brood gegeten daarna de kamers verdeeld.

  En toen hebben we gespeeld.Rond zes uur stond het avondeten voor ons klaar, we aten soep je mocht kiezen tussen tomaten en groentesoep. Ook hadden we broodjes met hamburger en knakworst. En straks gaan we het avondspel doen.

  Groetjes, Lindsey, Romy, Luuk en Milan

  Op de fotopagina bij ‘Algemeen’ staan z.s.m. foto’s van deze eerste dag.

 • Start in groep 8

  12 september 2018 | Modified on 13 september 2018

  We hebben in groep 8 een fijne start gemaakt. Na het uitwisselen van al onze vakantieverhalen zijn we met veel enthousiasme bezig gegaan met de voorbereiding van het Open Podium. Twee groepen met meisjes hebben een dans voorbereid op muziek en de jongens hebben een aantal leuke grappen bedacht. De uitvoering op woensdag 5 september was een groot succes!

  Vanaf donderdag 6 september zijn we begonnen met de lessen en het ophalen en activeren van (voor)kennis. Zo hebben we voor het metriek stelsel bladen gemaakt met daarop voorbeelden (een cm staat gelijk aan de lengte van een nagel, een cm³ staat gelijk aan een dobbelsteen etc.). Deze voorbeelden helpen ons het komend jaar, zodra we met meten bezig gaan.

  Groep 8 heeft daarnaast de tijd gekregen om alvast de Bonte Avond van kamp voor te bereiden. Hier zijn ze heel serieus en leuk mee bezig geweest. Dat wordt vast heel leuk!

  Afgelopen maandag hebben we de informatieavond gehad. We vonden het heel fijn dat er zoveel ouders op af zijn gekomen. Fijn, dat wij als nieuwe leerkrachten gezien hebben bij welke ouders/ verzorgers de kinderen horen met wie wij elke dag werken!

  1 2