• Boekdaten

  10 oktober 2018 | Modified on 20 oktober 2018

  Inmiddels zijn we alweer een paar weken druk aan het werk in groep 8 en zijn wij gestart met het eerste project van Alles in 1: ‘Vervoer en Verkeer’. We leren over hoe de mensen vroeger reisden en hoe het vervoer over de weg, het water, het spoor en door de lucht nu is geregeld. We hebben als huiswerk nieuwe voorrangsborden ontworpen of een plattegrond gemaakt van de route die we afleggen van huis naar school met de daarbij behorende voorrangsborden. De jongens hebben een opdracht gekregen om met Kapla een weg met een brug te bouwen en gingen daar heel enthousiast mee aan het werk.

  Tot en met 16 oktober staan veel activiteiten in het teken van de Kinderboekenweek. Vrijdag 5 oktober hebben wij in de klas een boekenruilbeurs gehouden met boeken van thuis. De kinderen hebben daarbij aan boekdaten gedaan. Ze kregen steeds 1 minuut om vragen te stellen over het boek van degene die er tegenover zat. Daarna werd er weer doorgewisseld en kwam je tegenover iemand anders te zitten. De voorronde van de voorleeswedstrijd heeft inmiddels plaatsgevonden. Kandidaten die door zijn naar de volgende ronde lezen tijdens het Boekenbal voor uit hun boek. De winna(a)r(es) neemt in januari 2019 namens onze school deel aan de plaatselijke voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Ommen.

  2

   

   

   

   

 • Kamp Bonte Avond

  14 september 2018 | Modified on 24 september 2018

  Gister avond hebben we bonte avond gedaan. Het was:grappig, serieus en liedjes zoals: It’s raining men. Groep 8 deed: dansen met tante Rita, cabaret van Brent, John Wickol, Ik heb de wereld, vliegenlied.

  Groep 7: No money, Holding me back, quiz, mopjes.
  Daarna kwam de afsluiter van Ingrid, juf Margret, juf Agnes en juf Hilde. It’s raining men.

  Toen kregen we chips en drinken, vervolgens ging juf Margret een spookverhaal vertellen, maar de ‘laatonsschrikkers’ deden het niet zo goed.
  Het was een leuke late avond van het kamp.

  Groetjes, Bibi, Eline, Esmee, Isa-Bo.

  Op de fotopagina bij ‘Algemeen’ staat een groot aantal foto’s, waaronder die van de Bonte avond.

 • Kamp dag 2

  13 september 2018

  Gisterenavond hebben we ook nog levend Stratego gedaan. Ook konden/wouden we niet slapen. We hebben lekker veel gekletst en gegrapt. Diep in de nacht viel toch iedereen in slaap.
  Vanmorgen zijn we wakker gemaakt door de juffen en we schrokken ons een hoedje. Daarna hebben wij brood gegeten en zijn naar Hardenberg geweest. We hebben een speurtocht gedaan rond het plein.
  Daarna gingen we via een omweg naar huis, door de weilanden heen. We waren precies op tijd terug voor Erik en Nicole. Snel wat eten en daarna vijfkamp.

  We hebben ons eigen gekochte eten klaar gemaakt, iedereen had meer dan genoeg. Straks hebben we de bonte avond, daar hoort u morgen meer over.

  Groeten Kaily, Nina, Brent, Sem.

 • Kamp dag 1

  12 september 2018

  We kwamen op school en toen stapten we op de fiets.Toen gingen we fietsen en we hadden 3 pauzes. Over 23 km waren we op de locatie. Luuk had in Eerde al een lekke band. Even later kreeg Martijn in Junne de ketting eraf.
  Toen kwamen we bij kamp aan. We hebben eerst brood gegeten daarna de kamers verdeeld.

  En toen hebben we gespeeld.Rond zes uur stond het avondeten voor ons klaar, we aten soep je mocht kiezen tussen tomaten en groentesoep. Ook hadden we broodjes met hamburger en knakworst. En straks gaan we het avondspel doen.

  Groetjes, Lindsey, Romy, Luuk en Milan

  Op de fotopagina bij ‘Algemeen’ staan z.s.m. foto’s van deze eerste dag.

 • Start in groep 8

  12 september 2018 | Modified on 13 september 2018

  We hebben in groep 8 een fijne start gemaakt. Na het uitwisselen van al onze vakantieverhalen zijn we met veel enthousiasme bezig gegaan met de voorbereiding van het Open Podium. Twee groepen met meisjes hebben een dans voorbereid op muziek en de jongens hebben een aantal leuke grappen bedacht. De uitvoering op woensdag 5 september was een groot succes!

  Vanaf donderdag 6 september zijn we begonnen met de lessen en het ophalen en activeren van (voor)kennis. Zo hebben we voor het metriek stelsel bladen gemaakt met daarop voorbeelden (een cm staat gelijk aan de lengte van een nagel, een cm³ staat gelijk aan een dobbelsteen etc.). Deze voorbeelden helpen ons het komend jaar, zodra we met meten bezig gaan.

  Groep 8 heeft daarnaast de tijd gekregen om alvast de Bonte Avond van kamp voor te bereiden. Hier zijn ze heel serieus en leuk mee bezig geweest. Dat wordt vast heel leuk!

  Afgelopen maandag hebben we de informatieavond gehad. We vonden het heel fijn dat er zoveel ouders op af zijn gekomen. Fijn, dat wij als nieuwe leerkrachten gezien hebben bij welke ouders/ verzorgers de kinderen horen met wie wij elke dag werken!

  1 2