Kinderboekenweek

Datum:

De Kinderboekenweek is altijd een evenement om naar uit te kijken voor alle kinderen die van (voor)lezen houden. Dit jaar wordt de week gehouden van 3 t/m 14 oktober. Op school wordt hier ruim aandacht aan besteed. Tijdens de opening van de KBW op woensdag 3 oktober zaten alle leerlingen in het speellokaal en konden ze kijken naar een optreden van Kikker en Eend en een uitvoering van het lied 'Kom erbij' door de dames van groep 8.

Het centrale thema is dit jaar 'vriendschap' en dat kwam goed naar voren in de optredens. De foto's van de opening van de Kinderboekenweek staan op de fotopagina bij 'Algemeen'.

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om tijdens de Kinderboekenweek allerlei extra elementen toe te voegen, zoals een boekenruilbeurs en een kinderboekenbingo.     

De Kinderboekenweek wordt op dinsdag 16 oktober afgesloten met een echt boekenbal. Daar worden de Gouden Griffels en Gouden Penselen uitgereikt door de jury. Dan zal ook de schoolbibliotheek, die al enkele maanden in bedrijf is, om 13.30 uur officieel worden geopend. Ouders/verzorgers zijn van harte welkom om deze eerste editie van het boekenbal met ons mee te vieren in het speellokaal. 

Direct na afloop van het bal is er gelegenheid om afscheid te nemen van Floris Meerveld, die sinds dit schooljaar niet meer als groepsleerkracht aan onze school verbonden is en om een kijkje te nemen in de bibliotheek.