Ontwerpklas 1.0

Datum:

De eerste ontwerpklas 1.0 voor kinderen gaat binnenkort van start!

De ontwerpklas 1.0 is bedoeld voor creatieve jongens en meiden uit groep 6, 7 en 8 met een goed ruimtelijk inzicht die graag op de computer werken en die de uitdaging aan willen gaan. Het betreft een 8-weken durende ontwerpcursus voor kinderen. 

Deze buitenschoolse activiteit start op maandagavond 2 oktober en is een initiatief van 3D Academie. De ontwerpklas 1.0 is dé plek waar kinderen leren hun eigen ideeën in 3D om te zetten. Er wordt gebruik gemaakt van het programma SketchUp. Kinderen leren het programma beheersen en werken de opdrachten uit op hun eigen niveau.

In de ontwerpklas 1.0 worden technische opdrachten afgewisseld met open opdrachten waar de kinderen de vrijheid krijgen om een uniek eigen ontwerp te maken. Zoals het tekenen van een eigen droomhuis, kasteel, skatebaan of zwembad in 3D. Ook maken de kinderen een ontwerp voor de 3D printer en leren ze daarmee werken. Samen brainstormen, je laten inspireren, schetsen en uiteindelijk een prachtige afbeelding of 3D print maken: dat doe je in de ontwerpklas 1.0!

 

De ontwerpklas wordt gehouden in basisschool D.S. Cazemier aan de Speigelstraat 4 in Oudleusen. Totale kosten bedragen € 85,-. Kijk voor meer informatie op: ontwerpklas .