Op naar Bruchterveld

Datum:

Onder aanmoediging van de vele meegereisde supporters zijn de meisjes van cbs Ichthus op vrijdag 13 april kampioen geworden van het Ommer schoolvoetbaltoernooi 2018. We zijn met z'n allen geweldig trots op deze prestatie!

Wat een spannende wedstrijd was het tegen St. Willibrordus! Voor het eerst speelden de meisjes, na de aftrap door de burgemeester, in de nieuwe, opvallende shirts. Het ging het allemaal niet zo makkelijk als in de voorrondes. Na 2 x 15 minuten stond de brilstand nog steeds op het scorebord en nam de spanning zowel binnen als buiten het veld toe.

Zoveel kansen gehad, maar mede dankzij de goed keepende speelster van Vilsteren was er geen doorkomen aan. Natuurlijk speelden de zenuwen ook een beetje een rol. Iedereen wilde zo graag winnen en door naar een volgende ronde.

De paar kansen die Vilsteren kreeg werden om zeep geholpen door onze verdediging en anders wel door keepster Yorieke. Na 2 x 5 minuten verlenging met de golden goal regel bleef de stand ongewijzigd. Toen kwam het aan op een penaltyreeks. Over en weer werd er raak geschoten en ook gemist.

De druk op Tess was enorm toen zij de beslissende penalty mocht nemen. Onhoudbaar voor de keepster schoot ze raak en toen kon het feestvieren beginnen. Grote opluchting was er uiteraard ook bij de supporters. Vlak voordat de jongensfinale begon, vond de prijsuitreiking plaats. Marit ontving de beker, als aanvoerdster, uit handen van de burgemeester. De beker kan weer terug op z'n vertrouwde plekje in de klas en aan de meisjes volgend jaar de uitdaging om hem voor de derde keer achtereen in de wacht te slepen.

Op 9 mei staat de volgende wedstrijd op het programma. Deze wordt gespeeld op de velden van VV Bruchterveld. We houden u op de hoogte.

Winnaars
Kyra, Demi, Yorieke, Maud, Tess, Romy
Dominique, Merle, Marit, Kim en Eline

GEFELICITEERD!!!!!!!