Wij maken kans op een ANWB Verkeersplein!

We zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein, zodat onze kinderen in een veilige omgeving ervaring kunnen opdoen met verschillende verkeerssituaties. Om het verkeersplein te winnen, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk stemmen werven. Help je ons mee? Stem vóór 25 mei op onze school via anwb.nl/verkeerspleinen

verkeerspleinen a5 flyer zonder snijlijnen
Lekker naar buiten!

Lekker naar buiten....

De koeien of de kinderen?

Vandaag toevallig beide!


Vanmorgen hebben we rekenen en spelling buiten gedaan. Met rekenen gingen we eerst door de sorteermachine of de tafels te oefenen, die we later moesten toepassen bij de estafette voor het kolomsgewijs vermenigvuldigen. Later hebben we ook nog een werkwoorden estafette gedaan. Hier moesten we de goede vorm van het werkwoord opschrijven!


Oja! De koeien van de familie Dubbink gingen ook naar buiten! Hoe mooi past bij het thema 'Wat is leven?'.


Ondertussen komen trouwens de kuikentje ook lekker naar buiten (uit hun ei)!

De berg op!

Vanmiddag zijn we de Lemelerberg op geweest.
Bij het thema van GO! hebben we het over ecosystemen. De kinderen hebben vorige week geleerd over verschillende ecosystemen.

Vandaag zijn we de berg op gegaan om te kijken wat er allemaal leeft op de berg. Welke insecten zijn er? Waar leven ze en wat hebben ze nodig om te blijven leven? Het was een leuke en leerzame middag!

Gemeenteraadverkiezingen en GO!

In groep 5 en 6 hebben we vanmorgen veel gepraat over de gemeenteraadsverkiezingen. Daarop volgend hebben we een bezoekje gebracht aan de Schakel waar de vrijwilligers ons wegwijs hebben gemaakt in het hele proces.

Deze week is het thema 'Wat is leven?' geopend. In groep 5/6 hebben we het de komende weken veel over ecosystemen en voedselketens. 's Middags hebben we daarom een kijkje genomen bij de uilenkasten en hebben we uilenballen uit elkaar gehaald.

Kinderen in actie voor Oekraïne

Goedemiddag,

Op de valreep van het weekend nog even een bericht. Vanmiddag zijn we benaderd door één van de mensen die zich vrijwillig inzet rondom de opvang van mensen uit Oekraïne in de Imminkhoeve. Hij gaf aan dat er kinderen in het dorp geld aan het inzamelen zijn voor Oekraïne en dat zij dit mogelijk willen overmaken naar Giro 555. Hij gaf aan dat het mogelijk is om het geld ook via de vrijwilligers te besteden voor de mensen uit Oekraïne die in Lemele komen. Mocht je zoon/dochter geld aan het inzamelen zijn en vind je dit een goed idee, dan kun je ervoor kiezen om het geld nog even te bewaren. Maandag nemen we dit mee in ons overleg. Vervolgens zullen we laten weten waar het geld dan kan worden ingeleverd en welk doel dit dient.

Hoe ook: mooie initiatieven! En voel je uiteraard vrij om te doen wat goed voelt.Tafelweek in groep 4

Deze week werken we niet uit ons werkboek, maar staat de rekenles in het teken van de tafels. Inmiddels hebben we de tafel van 1, 2, 5 en 10 al geleerd en zijn we de afgelopen dagen al flink aan het herhalen geweest. We starten elke rekenles met 'Sommen Versnellen'. Binnen 5 minuten maken we zoveel mogelijk keersommen en houden we dat van elke dag bij. Gisteren maakten we al 70 sommen meer dan maandag en vandaag hebben we zelfs 120 sommen meer gemaakt dan gisteren. Super knap!! Ook spellen we verschillende tafelspelletjes en zijn we aan het tafeljoggen voor het digibord. Ook de komende 2 dagen zullen de kinderen bij juf Agnes de tafels verder gaan herhalen. Daarna gaan we starten met de tafel van 3. Thuis mag deze tafel (en de andere tafels) dus al best geoefend worden.

Afsluiting themaweken: Het heelal!

In de afgelopen 6 weken hebben alle kinderen van de hele school met ontzettend veel plezier gewerkt aan het thema 'Het heelal'.

In groep 1 en 2 stond het verkennen van het heelal centraal. Er werden planeten en raketten gebouwd, gevlogen in een grote raket en er was zelfs een heus planetarium waarin kinderen konden spelen.

In de groepen 3 en 4 werd er gewerkt rondom het maken van een ruimtereis. Van raketten tot astronautenpakken, niets bleek te moeilijk om te ontwerpen.

Groep 5 en 6 leerden veel over het zonnestelsel. Er werden planeet-posters gemaakt en presentaties gehouden, planetariums gemaakt en planeten-kwartetten bedacht.

In de groepen 7 en 8 stond de oorsprong van het heelal centraal. Er werd onder andere gepraat over Eise Eisinga en de oerknal. Het project werd afgesloten met een zelf ontworpen Escape room.

We hebben genoten van het enthousiasme waarmee iedereen aan dit thema gewerkt heeft en kijken uit naar ons volgende thema.

Maak van acht meter Japanse stof uw nachtjapon!

Vanmiddag stond onderstaande zin centraal. Het is namelijk het ezelsbruggetje om de volgorde van de planeten te onthouden! Maak van achter meter Japanse stof unachtjapon! Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. In groepjes zijn we nu informatie aan het verzamelen over een bepaalde planeet en daar wordt een mooie poster van gemaakt. Vervolgens moet het groepje een presentatie geven aan de klas, zodat we er allemaal wat meer over leren!

Vanmorgen zijn we begonnen met een rekenpuzzel, zie bijlage. De kinderen moesten proberen om dingen te zoeken waarbij het antwoord 40 was! Morgen doen we de achterkant van het werkblad.

VB41 3 10 DraadvanAriadne
Het heelal

We zijn deze week op school gestart met het tweede thema van GO! We gaan dit keer het heelal verkennen! 

De kinderen uit groep 1/ 2 verkennen het heelal, groep 3/ 4 maakt een reis door de ruimte, groep 5/6 ontdekt het zonnestelsel en groep 7/8 leert meer over de oorsprong van het heelal. 

We leren over zonnen, manen, planeten en sterren. We leren over de werking van rakketten en astronauten, de ruimte en zwaartekracht. In groep 7/8 komen verschillende scheppingsverhalen aan bod, waaronder die van de Vikingen, Maori, Oerknal en Hindoes. 

We nemen jullie de komende weken mee op onze reis door de ruimte! 

We mogen !

Goedenavond,

Vanmiddag heeft het kabinet groen licht gegeven voor het heropenen van de basisscholen. Dat betekent dat we vanaf as. maandag de kinderen gewoon op school mogen ontvangen. Hier zijn we erg blij mee! Uiteraard gelden er nog steeds de nodige maatregelen. Deze zijn, zoals gecommuniceerd in de laatste nieuwsbrief van vrijdag en nogmaals meegestuurd als bijlage bij dit bericht.

Graag tot volgende week maandag en een fijne tweede vakantieweek gewenst! Team Ichthus

17.1 nieuwsbrief vrijdag 17 december