Handvaardigheid

Vorige week vrijdag werden alle kinderen gevraagd een hamer mee te nemen. Er zijn planken gezaagd, 2400 spijkers gebruikt en er is heel wat wol gespannen…..

Bezoek van juf Femke.

Vandaag hadden we weer bezoek van juf Femke. Onze 'boekenjuf' komt om de woensdag bij ons op school. De ene keer in groep 1-2 en 3-4, de andere keer in groep 5-6 en 7-8. Ze komt bij ons op school om het lezen te promoten en nieuwe boeken onder de aandacht te brengen. We hopen dat de kinderen daardoor nog meer plezier in lezen krijgen!

We zijn begonnen!

Afgelopen maandag hebben we elkaar weer ontmoet, welkom geheten en zijn we samen gestart met drie introductiedagen. Kennismaken, samen spelen, ontdekken, maatjes leren kennen, naar de Lemelerberg, dansen, samenwerken, kijken bij het oogsten van pompoenen, gym van meester Floris zijn slechts een aantal dingen die we hebben gedaan. We kijken terug op een fijne week en zijn blij dat iedereen gezond en met een lach, terug is op school.


Fijne vakantie!

We wensen iedereen een fijne vakantie met zon in je gezicht en in je hart! Tot maandag 23 augustus.

Zonnige groet, Team Ichthus!

Workshop Fotografie

Afgelopen week volgden de leerlingen van de groepen 5 en 6 de vervolgworkshop over fotografie.

Waar de eerste les vooral ging over minimaliseren, de gulden snede, scherpte en diepte, ging de tweede les over optische illusies, voorgrond en achtergrond.

In deze les werd een beroep gedaan op de creativiteit en de samenwerking wat fantastische resultaten opleverde. In de bijlage enkele foto's van leerlingen.

Damtoernooi

Aanstaande maandag beginnen we op school met een heuse damcompetitie. Kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 mogen zich dan inschrijven voor het toernooi en nemen het tegen elkaar op. Wie wordt de allereerste damkampioen van CBS Ichthus?

Heeft u thuis, of opa en oma, nog een dambord en stenen liggen... wilt u deze dan meegeven naar school? Beide graag voorzien van naam.

Alvast bedankt!

Lemele 76 jaar bevrijd!

Vandaag is Lemele 76 jaar bevrijd!

Vanuit Stichting 't Lemels Arfgoed is de Canadese vlag aangeboden die groep 5 t/m 8 gisteren, onder leiding van Arie Pouw, in onze vlaggenmast mochten hijsen.