Vakantie

Na een mooie week waarin we afscheid hebben genomen van onze groep 8 leerlingen, hebben we elkaar vanmorgen in de voortuin van school, een fijne vakantie gewenst.
Het was voor ons een bijzonder jaar, mede door het bieden van een plek en onderwijs aan een groep kinderen uit Oekraïne. We wensen ook hen, goede vakantieweken en vrede toe.

Vanaf maandag 29 augustus hopen we elkaar in goede gezondheid weer te treffen en zijn wij weer bereikbaar. Graag tot dan!

Team Ichthus

Groen Schoolbuurtplein

Maandag 27 juni hebben we een informatiebijeenkomst gehouden voor leerlingen, ouders, buurtbewoners en andere belangstellenden over de plannen voor het groene schoolbuurtplein. We hebben het ontwerp gedeeld en onze visie erachter gepresenteerd. Er was ook gelegenheid om hier eventueel feedback op te geven. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen op het plan en er zijn nog een aantal waardevolle tips en opmerkingen over het ontwerp binnen gekomen.  
Heeft u de bijeenkomst gemist en bent u ook benieuwd of heeft u nog vragen over het proces, het ontwerp, of wellicht wilt u zelf iets bijdragen?

Neem gerust contact op!
De leden van de werkgroep praten u graag bij! 


Museum Ichthus

Op woensdag 29 juni a.s. opent museum Ichthus eenmalig de deuren. In de school worden van alle groepen kunstwerken tentoongesteld die zij de afgelopen weken hebben gemaakt rondom het thema 'Uitvindingen en ontdekkingen'. Tijdens dit moment lopen er ook 3 mystery juryleden rond, die de volgende dag een prijs zullen uitreiken aan het mooiste museumstuk. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het museum opent haar deuren om 12.00 uur en sluit weer om 12..30 uur.

Save the date!

Wij willen jullie graag uitnodigen om op 27 juni kennis te komen nemen van onze plannen voor een groen schoolbuurtplein.
Zie bijlage voor de uitnodiging.

Groen schoolbuurtplein Ichthus Lemele
Opening uitvindingen en ontdekkingen!

Gisteren is ons nieuwe thema van GO! geopend,

🅤🅘🅣🅥🅘🅝🅓🅘🅝🅖🅔🅝 🅔🅝 🅞🅝🅣🅓🅔🅚🅚🅘🅝🅖🅔🅝!

De juffen hadden allemaal vreemde, niet bestaande uitvindingen meegenomen die ze gingen presenteren. Gelukkig was daar meester Gert die ons kon vertellen hoe het echt zat!

In dit thema onderzoeken we oude en belangrijke uitvindingen en ontdekkingen zoals vuur, het wiel, metaalbewerking en aardewerk en onderzoeken we uitvindingen zoals de boekdrukkunst, lenzen en stoomkracht.

Wij maken kans op een ANWB Verkeersplein!

We zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein, zodat onze kinderen in een veilige omgeving ervaring kunnen opdoen met verschillende verkeerssituaties. Om het verkeersplein te winnen, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk stemmen werven. Help je ons mee? Stem vóór 25 mei op onze school via anwb.nl/verkeerspleinen

verkeerspleinen a5 flyer zonder snijlijnen
Lekker naar buiten!

Lekker naar buiten....

De koeien of de kinderen?

Vandaag toevallig beide!


Vanmorgen hebben we rekenen en spelling buiten gedaan. Met rekenen gingen we eerst door de sorteermachine of de tafels te oefenen, die we later moesten toepassen bij de estafette voor het kolomsgewijs vermenigvuldigen. Later hebben we ook nog een werkwoorden estafette gedaan. Hier moesten we de goede vorm van het werkwoord opschrijven!


Oja! De koeien van de familie Dubbink gingen ook naar buiten! Hoe mooi past bij het thema 'Wat is leven?'.


Ondertussen komen trouwens de kuikentje ook lekker naar buiten (uit hun ei)!

De berg op!

Vanmiddag zijn we de Lemelerberg op geweest.
Bij het thema van GO! hebben we het over ecosystemen. De kinderen hebben vorige week geleerd over verschillende ecosystemen.

Vandaag zijn we de berg op gegaan om te kijken wat er allemaal leeft op de berg. Welke insecten zijn er? Waar leven ze en wat hebben ze nodig om te blijven leven? Het was een leuke en leerzame middag!

Gemeenteraadverkiezingen en GO!

In groep 5 en 6 hebben we vanmorgen veel gepraat over de gemeenteraadsverkiezingen. Daarop volgend hebben we een bezoekje gebracht aan de Schakel waar de vrijwilligers ons wegwijs hebben gemaakt in het hele proces.

Deze week is het thema 'Wat is leven?' geopend. In groep 5/6 hebben we het de komende weken veel over ecosystemen en voedselketens. 's Middags hebben we daarom een kijkje genomen bij de uilenkasten en hebben we uilenballen uit elkaar gehaald.

Kinderen in actie voor Oekraïne

Goedemiddag,

Op de valreep van het weekend nog even een bericht. Vanmiddag zijn we benaderd door één van de mensen die zich vrijwillig inzet rondom de opvang van mensen uit Oekraïne in de Imminkhoeve. Hij gaf aan dat er kinderen in het dorp geld aan het inzamelen zijn voor Oekraïne en dat zij dit mogelijk willen overmaken naar Giro 555. Hij gaf aan dat het mogelijk is om het geld ook via de vrijwilligers te besteden voor de mensen uit Oekraïne die in Lemele komen. Mocht je zoon/dochter geld aan het inzamelen zijn en vind je dit een goed idee, dan kun je ervoor kiezen om het geld nog even te bewaren. Maandag nemen we dit mee in ons overleg. Vervolgens zullen we laten weten waar het geld dan kan worden ingeleverd en welk doel dit dient.

Hoe ook: mooie initiatieven! En voel je uiteraard vrij om te doen wat goed voelt.