Een gezond 2019!

geplaatst in: Geen categorie, groep-1 | 0

Het nieuwe jaar zijn we begonnen met een gezonde start! Want dat is namelijk het thema waar we op dit moment aan werken in groep 1-2. Vijf weken lang praten we in onze groep over ziek zijn, de dokter, het ziekenhuis, gezond eten, sporten, etc. Wanneer je bij ons de klas binnenkomt dan kun je zien dat we er al druk mee bezig zijn. We hebben een huisartsenpraktijk met een wachtruimte, een kamer voor de assistente en zelfs een onderzoekskamer. Ook hebben we een apotheek waar we onze eigen drankjes kunnen maken.

In de bouwhoek hebben we al een bed, een ziekenhuis en een voetbalstadion gebouwd, en van Kapla hebben we de omtrek van een mens gemaakt met het skelet erin. Ook in onze werkjes zie je het thema terug. We hebben een röntgenfoto ontworpen, een bed gemaakt, een gezicht met een snotterneus, een stethoscoop en nog veel meer.

Ook is er een spelencircuit waarbij we in groepjes allerlei verschillende opdrachten moeten doen; groente en fruit van elkaar scheiden, een gezond ontbijt klaar zetten, de voedselpiramide invullen, een verbandje aanleggen en eten met al onze zintuigen. Dat laatste was best wel een beetje lastig, want we dachten van tevoren dat we alleen maar konden eten met onze mond. Uiteindelijk is het ons toch gelukt om ook met onze neus, oren en zelfs onze ogen te eten.

Tussen alle gezonde dingen door zijn we vorige week ook begonnen met het behalen van ons strikdiploma. Skyler uit groep 1 was de allereerste uit de klas die het diploma in ontvangst mocht nemen. Heel veel kinderen zijn thuis aan het oefenen met het strikken, dus we zijn benieuwd wie de volgende wordt.

Het thema ”Gezondheid’ is nog niet afgelopen. We zijn nog maar op de helft en toch zijn we al een heel stuk wijzer geworden. De komende weken staat er nog een aantal leuke activiteiten op het programma. Zo krijgen we bezoek van een gymdocent die ons van alles gaat vertellen over het belang van bewegen. We sluiten het thema af met een huisarts die bij ons visite komt lopen en dan weten we zeker dat we iedereen een gezond 2019 kunnen wensen!

4 5