Genieten

geplaatst in: Geen categorie, groep-1 | 0

In 2019 zijn we van start gegaan met het thema gezondheid. Vijf weken lang hebben we gewerkt aan onderwerpen zoals voeding, bewegen, ziek zijn, het ziekenhuis, etc. Ook hebben we bezoek gehad van een huisarts en een bewegingsdocent. 

In het thema gezondheid kwamen o.a. ook de waterpokken aan bod, waarop enkele leerlingen besloten deze in praktijk te brengen. Helaas voor hen zijn we nu al langzaamaan met het volgende thema van start gegaan,waardoor de dokterspraktijk gesloten is. Het komende thema is: ‘Machines’. Na de voorjaarsvakantie gaan we volop bezig met apparaten, robots, dingen maken, onderzoeken en proefjes doen, etc.. We worden echte professors! 

Het lijkt alsof we alleen maar hard aan het werk zijn, maar tussendoor genieten we ook echt wel van het mooie weer buiten! De winter gaf ons een paar dagen met mooie witte sneeuw. Voor ons het ultieme moment om een straatje te maken om overheen te fietsen, sneeuwballen te gooien, etc.. Nu is de sneeuw alweer weg, maar de kinderen hebben de eerste bloemen alweer gevonden in de schooltuin. Vol bewondering kijken ze toe hoe snel de sneeuwklokjes groeien. De komende tijd belooft het mooi weer te worden. Wat zullen we genieten!