Avonturenpark

geplaatst in: Geen categorie, groep-3 | 0

Op dinsdag 14 mei zijn we met de groepen 3 t/m 8 naar Avonturenpark Hellendoorn geweest. De kinderen zijn in groepjes door het park gegaan en mochten in alle attracties die ze leuk vonden. Zo zijn ze in het drakennest, de dondersteen en de tornado geweest, maar ook in de wildwaterbaan en de botsauto’s. We hebben een heerlijke, gezellige en zonnige dag gehad!

In de klas zijn we met Lijn 3 bij het thema ‘Dieren’. Dit is alweer het 10e thema. Daarbij leren kinderen woorden als leeuw, bakken, knikker en kranten. Met Staal hebben de kinderen de aai-ooi-oei en de eeuw- ieuw geleerd. Dit waren de laatste 2 categorieën van dit schooljaar. De komende periode herhalen we de categorieën 1 t/m 7.

Met rekenen leren de kinderen het invullen van een verhoudingstabel ,het ordenen van getallen en rekenen met geld. Dit doen we d.m.v. spelletjes en het werken in het werkboek.
Sinds de meivakantie komt groep 2 elke week een paar keer langs om alvast kennis te maken met rekenen en lezen in groep 3. De kinderen van groep 2 hebben al hard gewerkt! Zo hebben ze al op het wisbordje gewerkt en geoefend met het optellen van 2 dobbelstenen.