Soepel en fit!

geplaatst in: home | 0

Soepel en fit!

Een keertje geen voetbaltraining of dansles is helemaal niet erg. We hebben nu lekker alle tijd om andere sporten uit te proberen. Trek comfortabele kleding aan en maak een beetje ruimte want we gaan beginnen met kinderyoga! Dit kan binnen, maar ook zeker buiten in het lekkere zonnetje.

Klik op onderstaande link en probeer de houdingen maar na te doen. Veel plezier!

https://www.youtube.com/watch?v=dBouLrIZqnk

 

Groetjes,

Alle meesters en juffen

We gaan onze challenges vanaf volgende week aanbieden via onze nieuwe Ichthus schoolwapps-omgeving.

 

 

 

——————————————-

Challenge donderdag 19 maart: Wie bouwt het hoogst?

Vandaag staat er weer een nieuwe uitdaging voor jullie klaar. Het is een challenge voor jong en oud, dus je broertje, zusje, vader of moeder kunnen gerust meedoen.  

Verzamel voor de uitdaging de volgende materialen bij elkaar:  

  • Een bal 
  • Een plastic fles
  • Een WC-rol 
  • Een laars 
  • Een steelpan 
  • Een pen 
  • Een zitkussen 
  • Een lege verpakking van pasta of rijst
  • Een plastic beker 
  • Een speelgoed trekker 

Probeer van de 10 voorwerpen een zo hoog mogelijke toren te bouwen en meet hem op met bijvoorbeeld een rolmaat. 
Nu is je tegenstander aan de beurt om zijn toren te bouwen en op te meten. Wie komt er het hoogst?  


Succes! 

Groetjes van alle juffen en meesters! 

 

 

Kira en Merrin deelden vandaag met ons, hun acties van vandaag. Top gedaan meiden!
Heb jij ook een leuke foto van wat je hebt gedaan en wil je die delen met je schoolgenoten?
Gebruik dan deze link en laat zien wat jij hebt gedaan en zie wat anderen hebben gedaan: https://padlet.com/info4258/zoj17vc9cvy0   (Gebruik de rode + om toe te voegen. Deze Padlet is alleen te bezoeken via deze link. Houd wel rekening met de inhoud die wordt geplaatst).

 

———————————————————-

Challenge woensdag 18 maart 

 

 

Lieve jongens en meiden,

Daar zit je dan, thuis met een pakketje schoolwerk om mee aan de slag te gaan. We snappen goed dat dit misschien raar voelt voor je. Voor ons voelt het ook raar, mag je weten.
Maar we weten dat we dit doen om elkaar en andere mensen te beschermen en dan is het fijn dat iedereen daar zo goed zijn of haar best voor doet.

De burgemeester van Groningen heeft gisteren aan alle kinderen in zijn stad een brief geschreven en daarin stond ook dit:

Jullie zien en horen natuurlijk alle berichten over het Coronavirus. Op het Jeugdjournaal, op school en thuis. Waarschijnlijk maak je voor het eerst in je leven mee dat er allerlei bijzondere maatregelen worden genomen. Bijvoorbeeld dat je sportwedstrijden niet doorgaan en je thuis moet blijven als je verkouden bent. Hiermee willen we voorkomen dat er veel mensen ziek worden en tegelijk naar het ziekenhuis moeten.

Het zou zelfs kunnen betekenen dat je een tijdje helemaal niet naar school hoeft. Dat is tijdens een vakantie wel leuk maar nu eigenlijk niet. Want de reden is dat mensen elkaar niet ziek willen maken.

Misschien maak je je er zorgen om. Wat gebeurt er allemaal en wat kan ik doen? Dat begrijp ik. Maar weet dat er veel mensen keihard werken om zo snel mogelijk alles weer normaal te laten zijn. En dat gaat ons zeker lukken, want in de geschiedenis hebben we wel vaker moeilijke dingen moeten overwinnen.

Wat ik ook vraag is om iets te doen voor de mensen die thuis zitten en geen bezoek mogen ontvangen. Bel, mail of app wat vaker, maak een tekening of speel muziek…je verzint vast iets leuks dat anderen blij maakt.

Vanaf vandaag staat er iedere morgen een leuke uitdaging voor je klaar.
En vandaag willen we je, net als de burgemeester van Groningen, uitdagen om iemand blij te maken die volgens jou een extra glimlach kan gebruiken. Je kunt iemand bellen, een tekening maken voor iemand, muziek voor iemand spelen of misschien verzin je zelf iets leuks. Zet ‘m op!

 

Groetjes van alle juffen en meesters!

 

PS: Heb je een leuke foto van wat je hebt gedaan en wil je die delen met je schoolgenoten?
Gebruik dan deze link en laat zien wat jij hebt gedaan en zie wat anderen hebben gedaan: https://padlet.com/info4258/zoj17vc9cvy0   (Gebruik de rode + om toe te voegen. Deze Padlet is alleen te bezoeken via deze link. Houd wel rekening met de inhoud die wordt geplaatst).