Een gezellige, maar drukke periode

geplaatst in: Geen categorie, groep-4 | 0

Nieuw meubilair
De maandag na de vakantie was het zover! Het nieuwe meubilair kon de klas in. In het begin was het even wennen dat we niet meer één groot vak hadden, maar 2 lades. Onze tafels zijn nu ook allemaal even hoog, dit is erg fijn met samenwerken.

Schoolreisje
Dinsdag 14 mei zijn wij op schoolreisje geweest naar Avonturenpark Hellendoorn. Het was een leuke dag waarbij we in veel attracties konden. Doordat het niet zo druk was in het park, hoefden we niet lang te wachten.

Vrijdag 17 mei
Dit wordt een drukke maar leuke dag! We beginnen ‘s morgens met maatjes lezen. Om 10:30 is er een Open Podium en ‘s middags gaat groep 5 naar de Ledeboerweg om te kijken of er eitjes liggen in de nestkastjes die we 19 oktober 2018 schoongemaakt hebben.

De komende periode
De komende periode staat in het teken van toetsen. Vanaf 20 mei staan de Cito-toetsen weer op de planning. Donderdag 6 juni komen er kinderen uit Oeganda voor een leerzame en muzikale dag. Op dit moment is Up4S ons goede doel.

Verder gaan we het in groep 4 bij rekenen hebben over het benoemen van een geschikte maataanduiding (meters, liters etc.) en leren we om de tijdsduur te berekenen. Bij groep 5 staat rekenen in het teken van de deelsommen met rest, het aflezen van de temperatuur, minsommen tot 1000 en leren we meerdere getallen handig optellen. Bij spelling worden zowel in groep 4 als in groep 5 de categorieën herhaald en heeft groep 5 net het colawoord geleerd (ik hoor een ‘k’, maar schrijf een ‘c’).