Een kijkje in groep 4/5

geplaatst in: groep-4, groep-5 | 0
We zijn alweer een aantal maanden aan het werk in groep 4/5 en wat zijn we toch druk geweest! Voor het eerst werken op een chromebook, een nieuwe rekenmethode, nieuw vakken voor beide groepen en de tafels van 1 t/m 10 aanleren d.m.v. de tafelwaslijn. Zo hebben er sokken in de klas gehangen om de tafel van 2 te leren, voor de tafel van 5 hingen er handschoenen en op dit moment hangen er foto’s van onze tenen in de klas om de tafel van 10 te leren. Naast het werken in de klas op ons chromebook en in ons schrift of werkboek krijgen kinderen regelmatig ook buiten of in het speellokaal les. Zo herhalen wij de aangeboden categorie├źn van Staal bijvoorbeeld met een spellingsestafette op het plein. De kinderen zijn op deze manier op een hele actieve en leuke manier bezig met leren.
Met Blink is groep 5 begonnen met het tweede thema: Bijzondere bewoners. Dit thema gaat over bijzondere planten, dieren en mensen. Ook groep 4 heeft Blink. Zij krijgen dit op de dinsdagmiddag bij groep 3 aangeboden. Zij werken over het thema: Op ontdekkingsreis!
De komende periode zal in het teken staan van Sinterklaas en daarna Kerst. Toch wel een heel bijzondere en gezellige periode van het jaar. We hebben er zin in!