Een kijkje in ons programma

geplaatst in: Geen categorie, groep-6 | 0

De laatste dag voor de meivakantie hebben we op school een mooie paasviering gehad. Het verhaal van Jezus werd uitgespeeld, we hebben een speurtocht door Lemele gelopen, geluncht met onze maatjes en aan het eind van de dag waren we druk aan het sjouwen met onze tafels en stoelen, want die zijn in de vakantie vervangen voor wat nieuws! Dat was wel even wennen toen we maandag na de vakantie weer in de klas kwamen… Ons lokaal was helemaal leeg, maar in tien minuten was het omgetoverd met nieuw meubilair en zat iedereen op zijn/haar nieuwe plek.

Fijn werken aan onze tafels, dat kunnen we! De Blink methode neemt ons mee in het thema ‘Wereldoorlogen’. Een heftig, maar interessant onderwerp. We zijn met de Eerste Wereldoorlog begonnen. De loopgraven, geallieerden en centralen, de klaproos en de neutraliteit van Nederland zijn hierbij onder andere aan bod gekomen. We starten volgende week met WO II.

Met rekenen leert groep 7 het optellen en aftrekken van breuken en is schattend rekenen een belangrijk onderdeel van de komende lessen. Groep 6 rekent op schaal en met geld. Met spelling komen de ‘garagewoorden’ en werkwoorden in de verleden tijd aan bod. Groep 7 leert tremawoorden die je in het meervoud moet zetten.

Afgelopen dinsdag zijn we op schoolreisje geweest naar Avonturenpark Hellendoorn. We hadden ontzettend lekker weer en hebben een super gave dag gehad! Voor nu staan de komende twee weken de cito’s voor de deur…