Een nieuw jaar!

geplaatst in: Geen categorie, groep-4 | 0

Inmiddels is het jaar 2019 begonnen en zijn we weer druk aan het werk. Langzaam wordt het lokaal omgetoverd in het thema ‘Winter’. Er hangen al mooie resultaten van onze handvaardigheidsopdrachten in de klas.

Het eerste Open Podium van 2019 zit erop en we hebben genoten van mooie optredens. Een groepje uit de klas heeft het liedje ‘Animals’ gedanst, Lise-Lotta heeft een mooie radslag met spagaat laten zien. Ook heeft Mayden laten horen hoe goed ze kan voorlezen. De eerste ideeën voor het Open Podium van dinsdag 5 februari zijn er al.

Ondertussen hebben wij in groep 5 gekeken naar het weer. Hoe het weer kan veranderen en hoe ze het weer kunnen voorspellen. Juf heeft hier het een en ander over verteld en we hebben een filmpje gekeken van Het Klokhuis. Door de informatie die we kregen, ontstonden al snel vragen voor op onze vragenmuur. Vragen waar wij de komende weken mee bezig gaan zijn: Hoe ontstaat wind? Hoe kan het dat het gaat sneeuwen? Hoe ontstaat regen?

Op dinsdag 12 februari gaan wij naar de Carrousel in Ommen voor een voorstelling ‘Dichten is niet eng’. We hebben er zin in! De voorstelling gaat over Anja van Rijm, Tanja ter Dicht en Pierre van Zang. Ze geven dichtles namens het Instituut van Rijmerij en Dichterdicht, zoals Tanja het noemt. Anja is bang voor kinderen en Tanja is bang om in het felle licht woorden te moeten verzinnen. En Pierre? Pierre is supermanstoer, maar vindt het toch wel heel spannend om bevriend te zijn met Anja en Tanja die soms wel heel dichtbij komen.

De komende periode leert groep vier de halve uren en de kwartieren en houdt groep 5 zich vooral bezig met de digitale tijden. Met Taal leert groep 4 o.a. het maken van zinnen en waar pictogrammen voor worden gebruikt. Groep 5 gaat bezig met de tegenwoordige- en de verleden tijd, de basisvorm van een woord en het voorzetsel. Binnenkort beginnen we weer met een nieuw thema van ‘Alles in 1’. Het komende thema gaat over de Prehistorie. Wij richten ons vooral op de Grieken en de Romeinen, maar eerst maken we de Cito’s nog af.

5 6