Een sportieve en smakelijke periode

geplaatst in: Geen categorie, groep-8 | 0

De afgelopen weken stonden er veel leuke activiteiten op het programma in groep 8. Zo hebben we met 2 teams meegedaan met het schoolvolleybaltoernooi in Ommen. Het volleyballen zelf was nog best lastig, maar in het maken en laten horen van een yell waren de kinderen de beste! We hebben daarmee een mooi spellenpakket gewonnen.

Op vrijdag 22 maart hebben de kinderen heerlijke pannenkoeken gebakken tijdens de Nationale Pannenkoekdag in verzorgingstehuis Krönnenzommer in Hellendoorn. Na het bakken was het tijd om samen met de bewoners en begeleiders te genieten van de pannenkoeken.

Woensdagmiddag 3 april deden we in groep 8 met 2 teams mee aan het schoolvoetbal in Ommen. De meisjes zijn voor de 3de keer achtereen kampioen geworden en daardoor blijft de beker definitief in Lemele. Ook de jongens zijn kampioen geworden. Dat betekent dat beide groepen door zijn naar de regiofinales op woensdag 15 mei. Deze wedstrijden worden afgewerkt op de sportvelden van V.V. Heino. We hopen dan weer op een gezellige, succesvolle en sportieve dag.

Deze keer stonden de Ateliers in het teken van ‘Beroepen’. Zo kwamen er een kapster en pedicure op school en is er een groepje naar de zorgboerderij en naar Fokkert geweest om mee te kijken en te helpen. De kinderen vonden dit allemaal erg leuk, leerzaam en interessant.

De komende weken

Dinsdag 16 en woensdag 17 april staat de IEP op het programma. Na 2 dagen bikkelen en de paasviering op de donderdag 18 april is het tijd voor een welverdiende en hopelijk zonnige meivakantie. Na de vakantie starten we met het uitproberen van een nieuwe methode voor Onderzoekend & Ontdekkend leren: Blink Wereld! We werken dan over het thema ‘Oorlog en Vrede’. De kinderen en juffen zijn er erg benieuwd naar hoe deze methode werkt.

Met rekenen zijn we vooral aan het herhalen en oefenen we met het toepassen van breuken.