Een warme kerstgroet!

geplaatst in: Geen categorie, groep-6 | 0

De laatste weken voor de kerstvakantie zijn aangebroken. Sint is terug naar Spanje en de kerstboom staat alweer te stralen in de klas. Daar hebben we natuurlijk direct onze crea-opdracht op aangesloten. Hebben jullie onze kleurrijke kerststerren al zien hangen voor het raam in de klas? Laten we maar niet vertellen hoeveel bloed, zweet en tranen ons dat gekost heeft…

Dat is nog maar een klein voorbeeld van onze activiteiten rondom Kerst! Zo wordt er op donderdag- en vrijdagmiddag een kerstatelier georganiseerd. Enkele weken geleden konden we aangeven naar welke twee van de vier onderdelen onze voorkeur uit ging: koken, figuurzagen, handvaardigheid of schilderen.

De laatste woensdag voor de vakantie maken we kerstbakjes en hebben we ’s avonds met de hele school een kerstviering in de kerk, waarbij er door heel veel kinderen een musical wordt opgevoerd. Ze zijn druk bezig met het oefenen van de rol en het zingen van de liedjes! Tussendoor zingen we ook mee met de liedjes voor de Adventsvieringen, die iedere week door een andere groep verzorgd worden.

Naast alle gezelligheid staat rekenen, taal en spelling ook nog op ons dagelijks programma! We hebben het over staartdelingen en breuken, gewoonten en mode, thee- en leenwoorden. Ook leren we hoe we informatieve teksten over bijvoorbeeld Sinterklaas en Kerst samen kunnen vatten, wat het voordeel is wanneer je iets kunt samenvatten en waarom samenvatten heel belangrijk is.

Kortom, we maken er gezellige, sfeervolle en ook nog leerzame laatste dagen van met elkaar!

Tot in 2019!

5 6