EU-Schoolfruit

geplaatst in: Geen categorie, home | 0

Vanaf de week van 12 november 2018 tot en met 18 april 2019 doen we weer twintig weken lang mee aan het fruitprogramma van de Europese Unie.

Dit betekent dat de leerlingen 3 keer in de week groente/ fruit aangeboden krijgen in de ochtendpauze. De leverancier heeft laten weten dat het fruit wekelijks op dinsdagochtend vroeg wordt geleverd. Dit betekent dat op dinsdag, woensdag en donderdag de uitdeelmomenten zijn. De fruithap die normaal meegaat, kan op die dagen thuisblijven. 

Waarom doen we mee?

  • Het is lekker en gezond. Op dit moment eet 2% van de Nederlandse kinderen genoeg groente. Een kwart krijgt elke dag twee stuks fruit.  Een goede eerste stap: vaker fruit en groente eten op school.
  • Het werkt. Leerlingen die naar een school gaan met een goed schoolfruitbeleid, kiezen thuis ook vaker voor fruit tussendoor. Ook eten zij meer groente dan voorheen. 80% van de ouders vindt schoolfruit prettig.
  • Het is leerzaam. Kinderen ontdekken door de lessen meer over de herkomst van eten, de seizoenen en over de verschillende soorten fruit en groente.
  • Een gezonde school presteert beter. Leerlingen op scholen waar gezond wordt gegeten zitten lekkerder in hun vel, voelen zich fitter en leren makkelijker.

Hoe werkt het?

EU schoolfruit ondersteunt scholen die leerlingen een gezonde impuls willen geven. De school krijgt gratis fruit en groente.Tijdens de 20 weken schoolfruit geeft de school EU-Schoolfruitlessen, digibordlessen en Smaaklessen.

Zien eten, doen eten!

Bij EU schoolfruit proeven kinderen verschillende soorten fruit en groente. Dat is lekker en gezond, want in elke soort zitten weer net andere gezonde stoffen. In de praktijk blijkt: zíen eten, doet eten. Ook al zijn kinderen nog geen grote smaakavonturiers: in de klas kunnen ze lekker meedoen.