Goede start van het nieuwe jaar!

geplaatst in: Geen categorie, groep-8 | 0

Inmiddels zijn we alweer een poosje aan het werk in 2019. We begonnen dit nieuwe kalenderjaar met de nieuwjaarskoffie en zo konden ouders/ verzorgers, kinderen en juffen elkaar een goed nieuwjaar wensen en bijkletsen onder het genot van koffie, thee of ranja. Na een uitgebreid rondje vertellen in de klas was het daarna tijd om aan het werk te gaan. De eerste week na de kerstvakantie werd afgesloten met het Open Podium. Daar deed een groot aantal kinderen uit onze groep aan mee. Er werd gedanst, gegoocheld, geplaybackt en zelfs salsa gedanst met een juf.

De afname van Cito rekenen en spelling is begonnen. Die van woordenschat, begrijpend lezen en werkwoorden volgen nog. Ook worden de lees(tempo) toetsen AVI en DMT afgenomen.

Op donderdagochtend 24 januari gaan de kinderen samen met meester Martijn naar de open dag van het Vechtdal College in Ommen waar zij kennismaken met verschillende lessen. ‘s Avonds kunnen de kinderen met hun ouders een kijkje nemen op hun (mogelijk) toekomstige school.

De komende periode hebben we het met rekenen vooral over breuken en kommagetallen. We tellen ze bij elkaar op, we trekken ze van elkaar af, we delen en vermenigvuldigen ze. Dat oefenen gaat op verschillende manieren: in ons reken-, en werkboek, op de computer, maar ook door verschillende educatieve spelletjes die aansluiten bij de leerstof.

Het thema van taal is op dit moment ‘Helden’. De kinderen leren woorden die hierbij horen, er worden mindmaps gemaakt en we hebben het over het wederkerend voornaamwoord en de lijdende en bedrijvende vorm. Met spelling herhalen we alle categorieën en oefenen we de woordsoorten in een zin. Onze klas wordt d.m.v. verschillende crea-opdrachten in een winterse sfeer aangekleed. Nu maar hopen dat ook het echte winterweer zich binnenkort zal aandienen!

20190111_110844 20190111_111026