• De laatste weken

  4 juli 2019 | Modified on 4 juli 2019

  De afgelopen periode was het een gezellige tijd in de groep. Ons thema ‘Familie’ was erg leuk. We weten nu hoe we alle familieleden noemen en wat ‘4 generaties’ zijn! We hadden de oma van Noud op bezoek.  Ze vertelde over hoe het vroeger was en ze had een telefoon uit haar tijd mee. We kwamen erachter dat veel dingen tegenwoordig sneller gaan en soms ook wel gemakkelijker!

  In de groep hangen veel familiestambomen. Wat een werk is hier van gemaakt! Ontzettend leuk om te zien en te horen hoe trots iedereen is op zijn familie.

  Intussen heeft Juf Edith tijdelijk even afscheid genomen om lekker uit te rusten en te gaan genieten van haar zwangerschapsverlof. Met Juf Maaike maken we er nog een paar gezellige dagen van! Onze stagiaire juf Yana heeft haar tijd er ook opzitten. Met een leuk circuit en een lekkere traktatie hebben we haar periode hier afgesloten.

  Zo langzamerhand naderen we het einde van het schooljaar. We merken dat de oudsten in onze groep er steeds meer zin in krijgen om naar groep 3 te gaan en we verwelkomen ook tussendoor nog nieuwe kinderen! We hebben nog veel leuke dingen in het vooruitzicht, maar voelen door het mooie weer ook al wel wat vakantiekriebels! Nog even… en dan gaan we fijn opladen voor het nieuwe schooljaar! We hebben er nu al zin in!

   

   

 • Weet je dat de lente komt?

  31 maart 2019 | Modified on 1 april 2019

  In groep 0,1 en 2 is het volop lente. Allerlei activiteiten staan in het teken van dit thema. We leren liedjes over de lente, we maken opdrachten en stempelen woorden die hiermee te maken hebben.

  Op vrijdag 22 maart zijn we met z’n allen richting de Lemelerberg gelopen. Onderweg hielden we onze oren en ogen goed open om te kijken en te luisteren wat er allemaal met de lente te maken heeft. Het was mooi om te zien hoe alert sommige leerlingen waren. Anderen hadden meer oog voor het verzamelen van allerlei soorten stenen. Bij de picknickplaats kon iedereen even lekker rennen en genieten van het prachtige weer. Zie de foto’s op de (afgeschermde) fotopagina. Verder staan in het fotoalbum nog algemene foto’s van het spelen en werken en het aanleren van de letter ‘r’.

  Om te kijken hoe lang voorjaarsbloemen op de vaas staan, heeft een aantal leerlingen tulpen en hyacinten van thuis meegenomen. Dat hadden we afgesproken, omdat het jammer is als we alle bloemen plukken van het openbaar groen of op school. Dan kan er namelijk niemand meer van genieten. We hebben voorspellingen gedaan hoe lang de bloemen zullen staan en dat varieerde van een dag tot wel een jaar.

   

   

   

 • Genieten

  25 februari 2019 | Modified on 25 februari 2019

  In 2019 zijn we van start gegaan met het thema gezondheid. Vijf weken lang hebben we gewerkt aan onderwerpen zoals voeding, bewegen, ziek zijn, het ziekenhuis, etc. Ook hebben we bezoek gehad van een huisarts en een bewegingsdocent. 

  In het thema gezondheid kwamen o.a. ook de waterpokken aan bod, waarop enkele leerlingen besloten deze in praktijk te brengen. Helaas voor hen zijn we nu al langzaamaan met het volgende thema van start gegaan,waardoor de dokterspraktijk gesloten is. Het komende thema is: ‘Machines’. Na de voorjaarsvakantie gaan we volop bezig met apparaten, robots, dingen maken, onderzoeken en proefjes doen, etc.. We worden echte professors! 

  Het lijkt alsof we alleen maar hard aan het werk zijn, maar tussendoor genieten we ook echt wel van het mooie weer buiten! De winter gaf ons een paar dagen met mooie witte sneeuw. Voor ons het ultieme moment om een straatje te maken om overheen te fietsen, sneeuwballen te gooien, etc.. Nu is de sneeuw alweer weg, maar de kinderen hebben de eerste bloemen alweer gevonden in de schooltuin. Vol bewondering kijken ze toe hoe snel de sneeuwklokjes groeien. De komende tijd belooft het mooi weer te worden. Wat zullen we genieten!  

   

   

 • Een gezond 2019!

  16 januari 2019 | Modified on 13 februari 2019

  Het nieuwe jaar zijn we begonnen met een gezonde start! Want dat is namelijk het thema waar we op dit moment aan werken in groep 1-2. Vijf weken lang praten we in onze groep over ziek zijn, de dokter, het ziekenhuis, gezond eten, sporten, etc. Wanneer je bij ons de klas binnenkomt dan kun je zien dat we er al druk mee bezig zijn. We hebben een huisartsenpraktijk met een wachtruimte, een kamer voor de assistente en zelfs een onderzoekskamer. Ook hebben we een apotheek waar we onze eigen drankjes kunnen maken.

  In de bouwhoek hebben we al een bed, een ziekenhuis en een voetbalstadion gebouwd, en van Kapla hebben we de omtrek van een mens gemaakt met het skelet erin. Ook in onze werkjes zie je het thema terug. We hebben een röntgenfoto ontworpen, een bed gemaakt, een gezicht met een snotterneus, een stethoscoop en nog veel meer.

  Ook is er een spelencircuit waarbij we in groepjes allerlei verschillende opdrachten moeten doen; groente en fruit van elkaar scheiden, een gezond ontbijt klaar zetten, de voedselpiramide invullen, een verbandje aanleggen en eten met al onze zintuigen. Dat laatste was best wel een beetje lastig, want we dachten van tevoren dat we alleen maar konden eten met onze mond. Uiteindelijk is het ons toch gelukt om ook met onze neus, oren en zelfs onze ogen te eten.

  Tussen alle gezonde dingen door zijn we vorige week ook begonnen met het behalen van ons strikdiploma. Skyler uit groep 1 was de allereerste uit de klas die het diploma in ontvangst mocht nemen. Heel veel kinderen zijn thuis aan het oefenen met het strikken, dus we zijn benieuwd wie de volgende wordt.

  Het thema ”Gezondheid’ is nog niet afgelopen. We zijn nog maar op de helft en toch zijn we al een heel stuk wijzer geworden. De komende weken staat er nog een aantal leuke activiteiten op het programma. Zo krijgen we bezoek van een gymdocent die ons van alles gaat vertellen over het belang van bewegen. We sluiten het thema af met een huisarts die bij ons visite komt lopen en dan weten we zeker dat we iedereen een gezond 2019 kunnen wensen!

  4 5

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Dag Sinterklaas

  12 december 2018 | Modified on 12 december 2018

  Wat een geweldige periode vol verrassingen en verwonderingen was het voor de kinderen uit groep 1-2. We hebben heerlijke pepernoten gebakken, meerdere keren de pietengym gedaan en een pietenmiddag gehad met allerlei leuke spelletjes. Het hele Sinterklaasgebeuren riep ook verschillende vragen op. Vragen zoals; ‘Hoe kan de Sint met zijn paard zachtjes op het dak lopen zonder lawaai te maken, terwijl hij metalen hoefijzers heeft?’ Een andere vraag: ‘Waarom komt de Sint altijd met de boot?’

  Allemaal vragen waar we in de klas zo gauw geen antwoord op konden bedenken. Daarom hebben we besloten om de Sint op te bellen, want gelukkig had onze juf zijn nummer. Helaas konden we de Sint niet iedere dag bellen voor onze vragen. Bij de vraag: ‘Hoe kan het dat er altijd alleen maar droge pakjes in de schoenen liggen, zelfs wanneer het buiten regent?’, besloten we daarom zelf maar op onderzoek uit te gaan. We kwamen er al snel achter dat de zak van piet niet waterdicht was. Omdat we het antwoord nergens konden vinden hebben we zelf maar bedacht wat de pieten zouden kunnen doen tijdens een regenbui. De kinderen kwamen met de volgende ideeën;

   De pieten maken de cadeautjes allemaal droog met een handdoek
   De pieten gaan met de bus van Sinterklaas
   De pieten brengen alleen cadeautjes rond als het niet regent buiten
   De pieten leggen er een doek overheen en dan blijven ze droog
   De pieten leggen de zakken in het huis van de stoomboot
   De pieten plakken de gaatjes in de zakken dicht
   De pieten zetten een paraplu op
   Alle zakken vastplakken

  De Sinterklaasperiode is afgesloten met een gezellig Sinterklaasfeest op school. Helaas kwam de Sint niet per helikopter. Het kon de pret niet drukken, want het plezier dat hij toch was gekomen, was enorm. Alle kinderen hebben kunnen optreden voor de Sint en zijn pieten en allemaal mochten ze ook individueel nog even naar voren komen bij de Sint. Tussendoor hadden we nog een mevrouw die een hele gezellige muziekles kwam geven en waarbij we met allerlei voorwerpen geluid mochten maken (zie foto).

  Na het Sinterklaasfeest werd de versiering omgeruild voor kerstversiering en zijn we alweer volop bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Dit jaar doet iedereen mee aan een echte kerstmusical. We hopen dat iedereen zal genieten van ons optreden.

  Op de fotopagina van groep 1/2 meer.

  Gastles 30-11-2018 (33)

   

   

   

   

   

   

   

 • Dagen vol leuke activiteiten!

  10 oktober 2018 | Modified on 8 november 2018

  Kinderboekenweek
  De kinderboekenweek is begonnen, en dat merken we in groep 1-2. We hebben al veel boeken gelezen, verhalen uitgespeeld, een boekenbingo gedaan en we zijn door juffen uit andere groepen voorgelezen. Ook gaan we nog maatjes lezen en zijn we druk bezig voor het boekenbal. Daar gaat een jury onze tekeningen beoordelen die we gemaakt hebben naar aanleiding van het prentenboek ‘Kom erbij’. In het fotoalbum meer foto’s van de kinderboekenweek.

  Dierendag
  Op 4 oktober mochten alle leerlingen verkleed naar school komen. De een kwam als tijger, de ander met een spin op zijn gezicht. Erg leuk! We hebben deze dag veel gepraat over onze huisdieren en dieren waar we voor kunnen zorgen. Het enige trieste op deze dag was dat we een dood vogeltje gevonden hadden. Deze hebben we een plekje gegeven in onze schooltuin.

  Science Lab
  Op 9 oktober kwam er een echte professor op school. Gekleed in een witte jas mochten we allerlei proefjes doen. Zelfs een proefje waarbij haar hand in brand stond! Het was wel een beetje spannend om naar te kijken, maar ook erg leuk.

  Thema winkel
  Naast al deze leuke activiteiten praten en spelen we in de klas rondom het thema ‘Winkel’. In de klas hebben we een echte schoenenwinkel en een kapperszaak. We spelen en doen net alsof we in een echte winkel zijn met klanten. De komende weken werken we nog over dit thema.

 • Hallo allemaal

  20 september 2018 | Modified on 20 september 2018

  Mogen wij ons even voorstellen?

  Wij zijn de kinderen van groep 1-2. In onze klas zitten 8 jongens en 11 meisjes. Samen zijn we met z’n 19en een gezellige groep. Nou ja, 19…. eigenlijk zijn we met 20, want Goudzoeker onze goudvis hoort er ook bij. Ondanks dat het schooljaar nog maar net van start is gegaan, lijkt het er toch alweer op dat de zomervakantie ver achter ons ligt. We zijn al helemaal gewend aan het dagritme, het spelen/werken in de hoeken en aan elkaar.

  Op 3 september begonnen we met de introductiedagen. Erg spannend voor velen, maar ook erg leuk. Lekker spelen met je klasgenoten en je maatje, kennismakingsspelletjes spelen en vakantieverhalen vertellen en als afsluiting een optreden voor de hele school. De komende weken staan nog steeds in het teken van de groepsvorming en daarnaast beginnen we straks ook met het thema ‘winkel’.

  Heeft u dus nog boodschappen nodig? Dan kunt u vanaf dan ook terecht op cbs Ichthus.

   

  1 2