• Een kijkje in groep 1/2

  19 november 2019 | Modified on 22 november 2019

  Met het Sinterklaasfeest in het vooruitzicht kijken we terug op een leuke herfstperiode.
  In de klas hadden we een echt herfstwinkeltje, waar je kon spelen en winkelen met echte regenlaarsjes, kaboutermutsen, paraplu’s  en boodschappenwagentjes.
  We hebben kastanjes geteld en er ook spelletjes mee gedaan. We kunnen al tellen tot 10! en sommigen al veel verder! We zijn druk met leren welke cijfersymbolen er dan bij horen.
  Op de ramen waren er mooie herfsttekeningen gemaakt. Wat ontzettend fijn dat we zulke creatieve ouders in ons midden hebben!
  We hebben paddenstoelen gevouwen en geknipt en de oudsten in onze groep weten nu wat links en rechts is. We lazen het boek van de Hazelnotentaart en kwamen erachter dat dat wel een heel lang woord was met wel 15 letters!
  We hebben geleerd dat je met letters woorden kunt maken en met woorden kun je zinnen maken en met heel veel zinnen een verhaal en zelfs een boek! We weten nu ook dat we op de voorkant al vaak een beetje kunnen zien waar het boek over gaat.
  De letter ‘h’ heeft centraal gestaan en er zijn spulletjes bij verzameld. (een handdoek, een hart, een haarborstel!) We hebben egeltjes gemaakt van klei en prikkertjes en mooie spinnenwebben met wol.
  We hebben liedjes gezongen van de herfst en in de gymzaal konden we lekker springen, balanceren over ‘boomstammen’, gooien en vangen met ballen en koprollen maken.
  Alle werkjes gaan weer mee naar huis in een verzamelmap en zo gaan we gezellig de decembertijd weer in!

  Maandag 11 november zijn we met groep 1/2 naar de voorstelling Benjamin de Beer geweest. Om half één vertrokken we met 7 auto’s naar de Carrousel in Ommen.

  De kinderen vonden het geweldig om in de auto naar een echt theater te gaan. Toen we aankwamen mochten we naar binnen en de jas ophangen aan de kapstok die natuurlijk veel te hoog voor ons was. Nog weer even plassen en dan wachten om naar binnen te kunnen. We waren als eerste school aanwezig dus zaten we helemaal vooraan. Fantastisch.

  De voorstelling was heel leuk. De kinderen hebben zeker genoten. En wat hebben ze lang stil gezeten. Super hoor. Iets over half drie waren we weer terug bij school.

  Moeders die meegereden hebben, ontzettend bedankt!