• Januari/februari groep 3

  11 februari 2020

  De maand januari stond in het teken van winter, de cito toetsen en het nieuwe thema ‘zon, maan en sterren’ van lijn 3.
  Helaas is het buiten nog geen echte winter geweest, maar in de klas zijn de sneeuwpoppen er wel. Nu hopen we nog dat er in de komende maand een echte sneeuwpop kan worden gemaakt.

  Met de cito toetsen hebben de kinderen laten zien wat ze allemaal al geleerd hebben in groep 3 en dat is erg veel. Ze doen het super goed!
  Met lijn 3 zijn we begonnen met het thema zon, maan en sterren. Hierbij hebben we de planeten in de klas hangen en leren we wat er op elke planeet wel en niet is. Zo weten we al dat we op de zon niet zouden kunnen wonen, want daar is het te heet.

   

  Met rekenen leren we al de getallen t/m 100 en kunnen we klokkijken met hele en halve uren en daarbij vertellen hoe laat het een uur later en hoe laat het een uur vroeger is.

  Met lijn 3 zijn de meeste letters geleerd en gaan we nu verder met het leren van woorden zoals web, hond, strik en samengestelde woorden zoals zonlicht.

   

 • Kerst

  17 december 2019

  Na de gezellige tijd van sinterklaas gaan we nu verder naar Kerst. We hebben vorige week de adventsviering mogen vieren samen met groep 4 en 5 en is onze klas omgetoverd naar een knusse, gezellige klas vol met lichtjes en een kerstboom.
  Voor de kerstmarkt van dit jaar zijn de kinderen druk geweest met het maken van een sneeuwpop. Ze zijn erg leuk geworden! Daarnaast hebben we samen met groep 4 ook iglo’s gemaakt van suikerklontjes.

  In de klas zijn we daarnaast natuurlijk ook druk met het leren van letters. We hebben inmiddels al 32 letters geleerd en de kinderen zijn al heel goed aan het proberen om zingend te lezen. Met rekenen leren de kinderen plus en minsommen, klokkijken en splitsen. Er wordt, zoals u leest, hard gewerkt in groep 3!

 • Tinnen figuren museum

  18 november 2019

  Vandaag zijn we naar het Tinnen figuren museum geweest. Hier hebben de kinderen geleerd hoe je voorwerpen en figuren van tin maakt.
  Daarnaast mochten ze verkleed zoals mensen er 500 jaar geleden,in de middeleeuwen uit zagen.
  Ook hebben we gezien hoe Ommen er 500 jaar geleden uit zag. Dit mochten ze zelf nabouwen met een grote puzzel.
  Het was een leerzame ochtend.

 • Lezen in groep 3

  13 november 2019

  Groep 3 heeft al veel letters geleerd de afgelopen  weken. Het leren lezen doen we op veel verschillende  manieren: zo lezen en dansen we tegelijk, lezen we met muziek en mogen de kinderen met een dobbelsteen gooien om te bepalen hoe we gaan lezen. Op de foto’s mochten de kinderen bijvoorbeeld op de tafel staan om te lezen. De kinderen hebben er veel plezier in en doen het goed!