• December

  17 december 2019

  Het is bijna kerstvakantie en wat zijn we daaraan toe! Na weken hard werken, toetsen maken, onderzoek doen naar ‘bijzondere bewoners’, leuke dagen rondom Sinterklaas en Kerst kunnen we bijna gaan genieten van een welverdiende vakantie.
  De afgelopen weken heeft groep 5 gewerkt aan het tweede thema van Blink: Bijzondere Bewoners, waarbij de kinderen onderzoek moesten doen naar hoe mensen, dieren en planten zich hebben aangepast aan hun omgeving en het klimaat. Naar aanleiding van dit onderzoek hebben de kinderen in groepjes een weetjesmuur gemaakt waarbij ze zelf een dier, volk en plant mochten kiezen. De weetjesmuren zijn boven te bekijken tegenover het lokaal van groep 4/5.
  Groep 4 is in Blok 4 gestart met het leren van de tafels. Groep 5 moet nu al zelfs deelsommen maken met of zonder rest en grote keersommen zoals 67×4. En met Staal hebben beide groepen weer nieuwe categorie├źn geleerd: groep 4 categorie 9 en 10 en groep 5 categorie 13 en 14.

 • Een kijkje in groep 4/5

  13 november 2019

  We zijn alweer een aantal maanden aan het werk in groep 4/5 en wat zijn we toch druk geweest! Voor het eerst werken op een chromebook, een nieuwe rekenmethode, nieuw vakken voor beide groepen en de tafels van 1 t/m 10 aanleren d.m.v. de tafelwaslijn. Zo hebben er sokken in de klas gehangen om de tafel van 2 te leren, voor de tafel van 5 hingen er handschoenen en op dit moment hangen er foto’s van onze tenen in de klas om de tafel van 10 te leren. Naast het werken in de klas op ons chromebook en in ons schrift of werkboek krijgen kinderen regelmatig ook buiten of in het speellokaal les. Zo herhalen wij de aangeboden categorie├źn van Staal bijvoorbeeld met een spellingsestafette op het plein. De kinderen zijn op deze manier op een hele actieve en leuke manier bezig met leren.
  Met Blink is groep 5 begonnen met het tweede thema: Bijzondere bewoners. Dit thema gaat over bijzondere planten, dieren en mensen. Ook groep 4 heeft Blink. Zij krijgen dit op de dinsdagmiddag bij groep 3 aangeboden. Zij werken over het thema: Op ontdekkingsreis!
  De komende periode zal in het teken staan van Sinterklaas en daarna Kerst. Toch wel een heel bijzondere en gezellige periode van het jaar. We hebben er zin in!