• December, een gezellige maand!

  12 december 2019

  December staat altijd in het teken van veel gezelligheid op school. Zo is Sinterklaas bij ons op school geweest en is alles nu in het teken van kerst! In onze klas staat een gezellige kerstboom en andere kerstversiering. ‘s Morgens hebben we de openhaard op het digibord aan, het licht uit en gezellige lichtjes en muziek aan. Dat is leuk binnenkomen! Morgen (13-12-2019) gaan we kerstbakjes maken en volgende week gaan we genieten van een gezellig kerstfeest.

  Verder werken we in de klas erg hard. We hebben deze week met rekenen, cijferend leren optellen geleerd. Bij veel kinderen viel het denkbeeldige kwartje, omdat ze het thuis wel eens op deze manier krijgen uitgelegd. Hier gaan we volgende week mee verder. Na de vakantie zullen daar ook de minsommen bij komen!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Een kijkje in groep 6

  11 november 2019

  Welkom in groep 6. Wij zijn een gezellige klas van 14 kinderen. De hele week is juf Nadieh bij ons en op maandag komt onze stagiair, meester Duën.In onze klas zitten 11 meisjes en 3 jongens.
  Wij vinden het leuk om buiten les te hebben. Hierbij bedoelen wij verschillende activiteiten die te maken hebben met het doel van de les. We hopen dat we dit vaker gaan doen met elkaar!
  Foto’s van één van de buitenlessen staan in ons fotoalbum.
  Met het vak Blink! werken wij nu aan het thema bijzondere bijwoners. Zo hebben wij pas onderzocht hoe een cactus kan overleven in de woestijn en hebben wij de vorige les onderzocht wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen haren en veren. Ook hebben wij de functies bekeken van deze vachten. In de komende lessen gaan wij onderzoeken hoe mensen kunnen overleven in bepaalde gebieden op de wereld. Ook zullen wij nog gaan kijken naar het uitsterven van de dinosaurus. Uiteindelijk gaan wij een weetjesmuur in de klas maken waarbij bijzondere weetjes over mensen, dieren en planten staan.