Interessante activiteiten

geplaatst in: Geen categorie, groep-8 | 0

Van 19 t/m 23 november was niet alleen de Kijk 5-daagse op school, waarbij ouders lessen mochten volgen, maar was het ook de Week van de Mediawijsheid. Deze week waren er verschillende activiteiten en lessen die in het teken stonden van sociale media. Zo hebben de kinderen o.a. een e-learning gevolgd op de computer over het gebruik van sociale media en kwam er iemand van ‘Op Tijd Voorbereid’ in de klas vertellen over gameverslaving. Ook hebben we gekeken naar krantenberichten: wanneer is iets echt nieuws en wanneer is het fake nieuws.

De kinderen mochten op donderdag 29 november hun schoen zetten, maar oh, wat was het de volgende dag een rommel in de klas! De rommelpieten hebben er echt een potje van gemaakt en de kinderen moesten flink zoeken om hun chocoladeletter te vinden en daarna natuurlijk alle troep weer opruimen. ‘s Middags mochten de kinderen een oude schoen ‘pimpen’ en werden er met Kapla prachtige schoorstenen en stoomboten gebouwd.

Na alle surprises bewonderd te hebben was op het 5 december tijd om ze, na het lezen van de gedichten, voorzichtig open te maken en de cadeautjes uit te pakken. Prachtige surprises, grappige gedichten en leuke cadeautjes: wat hebben de kinderen weer hun best gedaan en wat waren ze blij met wat ze kregen!

Inmiddels is Sint weer het land uit en zijn we druk bezig voor de kerst. De kerstboom staat in de klas, de eerste adventsvieringen zitten erop en we zijn volop aan het oefenen voor de kerstmusical. Teksten uit het hoofd leren, liedjes oefenen, decors maken; er komt heel wat bij kijken bij een musical.

In de klas sluiten wij voor de kerstvakantie het thema Verkeer en Vervoer van Alles in 1 af en zijn we met rekenen bezig met inhoudsmaten en breuken. Met Staal hebben we geleerd wat woorden zijn met onbeklemtoond meervoud (zoals monniken en slimmeriken). Taal is net gestart met het thema Reizen. In dit thema leren wij wat functiewoorden en vaste voorzetsels zijn en waaruit samengestelde zinnen bestaan.

3 4