It giet net oan!

geplaatst in: Geen categorie, home | 0

Er gloorde hoop voor een ijsbaan in de pannakooi toen Koning Winter zich aandiende. Vorig jaar februari was alles al zo goed als klaar, maar toen begon het pas in de voorjaarsvakantie te vriezen, terwijl iedereen vrij had. Deze week was hét uitgelezen moment om in actie te komen. De leerlingen van groep 8 maakten op maandag 21 januari o.l.v. Brent, chef ijsbaan, het zeil vast in de pannakooi. Er werd een constructie bedacht om de twee stukken zeil aan elkaar te bevestigen en intussen lag er een lijntje met de brandweer.

Die arriveerde rond 16.30 uur en de vrijwilligers hadden een wagen met water bij zich. De kooi vulde zich vlot en even later lag er een mooie laag water op het zeil. De constructie bleek toch niet zo stevig als verwacht...... Het water vond haar weg richting het schoolplein. Het was achteraf toch handiger geweest om met een stuk landbouwplastic te werken. Het oorspronkelijke plan om een picobello ijsvloer neer te leggen moesten de kinderen laten varen, maar de ervaring was er niet minder om. Samenwerken, meten, techniek en geloof in eigen kunnen: ook dit kunnen we rekenen tot Onderzoekend en Ontdekkend leren! Een volgende keer worden er ongetwijfeld andere keuzes gemaakt in de voorbereiding.

Mocht er zich nog weer een vorstperiode voordoen, dan zijn we nog op zoek naar iemand die een stuk landbouwplastic wil doneren! We hopen dan wel te kunnen zeggen: 'It giet oan.'

Foto's staan op de (afgeschermde) fotopagina bij Algemeen.