Laatste periode in groep 8

geplaatst in: Geen categorie, groep-8 | 0

Na genoten te hebben van een heerlijke meivakantie was het op maandag 6 mei tijd om de lokalen in te richten met het nieuwe meubilair dat we voor de vakantie hebben gekregen. Het was nog wel even wennen, maar wat ziet het er allemaal mooi en strak uit. Ook hebben we een start gemaakt om┬áde methode ‘Blink’ uit te proberen. Naast de mooie en leerzame digibordlessen, maken de kinderen de verwerking op de computer en starten ze hun eigen onderzoek. De kinderen en de juffen zijn al erg enthousiast. Na de vakantie zijn we ook gestart met het oefenen van onze musical en de daarbij horende liedjes en dansjes.

Inmiddels zijn we aangekomen bij de laatste schoolwerken van dit schooljaar en in het geval van deze groep de laatste weken op cbs Ichthus. Naast hard werken om de methodes uit te krijgen staan er ook veel leuke dingen op het programma. Zo zijn we op dinsdag 14 mei op schoolreisje geweest naar Attractiepark Hellendoorn. Het was die dag heerlijk zonnig weer, niet te druk in het park en er was genoeg te beleven voor alle kinderen. Heel wat keren hebben de kinderen in de ‘Bank’, de ‘Tornado’ en de ‘Centrifuge’ gezeten. Tussen de middag even snel een patatje en frikandel eten, want er moest snel weer verder gespeeld worden. Een dag later mocht de groep meedoen aan ‘BankBattle’ en ‘s middags speelden de jongens en de meisjes de regiofinales in Heino.

De komende periode
Dinsdag 21 mei komen er 2 docenten van Reggesteijn de kinderen lesgeven en gaat juf Marjolein daar op bezoek om te kijken bij het School4You Project waaraan 3 leerlingen uit de groep aan deelnemen. Op woensdag 29 mei brengen wij een bezoekje aan verschillende bedrijven in Lemelerveld, zoals Tielbeke, Reimink en Coop. Verder zullen wij de komende weken veel tijd besteden aan het oefenen van onze musical, de liedjes en dansjes en het maken van het decor.

Onderstaande foto’s zijn van het verkeersexamen. De kinderen krijgen op donderdag 16 mei hiervan hun certificaat. Deze worden uitgereikt door de verkeersouders.