Leuke dingen op de planning

geplaatst in: groep-8 | 0

Na een drukke periode vol met het afnemen van de Cito’s en het voeren van adviesgesprekken is de rust in groep 8 weer wat teruggekeerd. De vrijdagmiddag voor de voorjaarsvakantie hebben we een high-tea gehouden met allerlei hapjes uit Afrika en Azië, zoals te zien is op de foto’s. Het was erg gezellig en de hapjes smaakten heerlijk.

Inmiddels weet iedereen naar welke Voortgezet Onderwijsschool hij of zij volgend jaar naar toe gaat. Een aantal leerlingen volgt op maandagmiddag lessen op het Vechtdal College en een ander groepje gaat op de dinsdagmiddag naar Reggesteyn in Nijverdal om zich daar voor te bereiden op volgend schooljaar, te leren plannen en alvast wat lessen te volgen die ze volgend jaar ook zullen krijgen.

De komende weken staan er veel leuke dingen op het programma. We gaan pannenkoeken bakken bij verzorgingstehuis Krönnenzommer in Hellendoorn (als er voldoende begeleiders zijn), doen we mee met het schoolvolleybaltoernooi en laten we onze skills zien op het schoolvoetbaltoernooi. De Week van de Lentekriebels en de Week van het Geld komen eraan en daar zullen we in de klas ook aandacht aan besteden d.m.v. verschillende activiteiten.

Met Rekenen zijn we in dit blok voornamelijk bezig met inhouds- en gewichtsmaten. Met taal hebben we het over de media, voeren we een betoog en schrijven we een recensie. Daarnaast leren we scheidbaar en onscheidbaar samengestelde werkwoorden te gebruiken en wanneer je -als- of -dan- gebruikt. Met Alles-in-1 werken we over de landen in Azië en maken we een hennatekening van onze handen. Verder leren we om in het Engels te zeggen hoe laat het is en dat is toch best een beetje anders dan in het Nederlands.

11 12