Op onderzoek uit

geplaatst in: Geen categorie, groep-6 | 0

Ons alles-in-1 thema ‘Mensen’ is bijna afgerond. De laatste aanpassingen voor de werkstukken zijn in volle gang en als dat klaar is, kunnen de presentaties starten! Zodra deze gehouden zijn, verdiepen we ons in een nieuw thema: ‘De Wereldoorlogen’. We gaan een nieuwe methode uitproberen. We leren onder andere welke landen het grootste en sterkste wilden zijn in de Eerste Wereldoorlog en wat de aanleiding van deze oorlog was, wat gevolgen waren van de Nederlandse neutraliteit en waarom Duitsland de schuld van de Eerste Wereldoorlog kreeg. Vervolgens verdiepen we ons in de Tweede Wereldoorlog en leren we hoe de strijd tussen Nederland-Duitsland verliep, we onderzoeken wat het verzet was en we praten over het bijzondere leven van Anne Frank. Kortom, genoeg te onderzoeken en ontdekken!

Voor het rekenen met omtrek en oppervlaktes zijn we lekker de schooldeur uit gegaan om dit op en rond het plein toe te passen. Check de foto’s onder dit berichtje.

Woensdag 3 april heeft een groot deel van onze groep meegedaan aan het Schoolvoetbaltoernooi in Ommen. Een aantal jongens en meiden uit groep 7 en 8 zijn eerste geworden! Zij zijn door naar de regiofinale op woensdag 15 mei in Heino. Groep 6 heeft het ook ontzettend knap gedaan, zij zijn tweede geworden en hebben een daarmee een hele mooie beker gewonnen!

Op donderdag 4 en vrijdag 5 april hadden we ateliermiddagen die in het teken stonden van beroepen. We konden ons opgeven om naar een loonbedrijf, autogarage of zorgboerderij te gaan en op school kwam de politie, de kapper, de schoonheidsspecialiste en de pedicure. Wat hebben we leuke en leerzame middagen gehad!

Op 11 april hebben we een bezoek gebracht aan de boerderij van de ouders van Suus en Wies. Er werd uitgelegd wat een melkveebedrijf eigenlijk is en welke taken daar allemaal bij komen kijken. Vervolgens hebben we een ronde over het erf gelopen, waar we de melkrobot en de enorm grote nieuwe schuur zagen! Tot slot konden we allemaal een échte beker melk proeven. Binnenkort brengen we ook nog een bezoek aan de boerderij van de ouders van Julian en Liane.

Na maanden van oefenen is het op 12 april zover, jongens en meisjes uit groep 6 en 7 gaan proberen het diploma toetsenbordvaardigheid te halen. Voor Lindy en Thomas wordt het een extra spannend weekend. Zij doen, naast het examen, ook nog mee aan het NK-Toetsensbordvaardigheid op 13 april in Almelo!