Jaarlijkse ouderavond

geplaatst in: Geen categorie, home | 0

De jaarlijkse gezamenlijke ouderavond van team en MR stond dit jaar gepland op dinsdagavond 5 februari om 19.30 uur. Het onderwerp 'Mediawijsheid' kwam na een inventarisatie onder ouders/ verzorgers als grote winnaar uit de bus. Het thema was dit jaar: ’Opvoeden in de digitale wereld’. Omdat het thema ook de leeftijdscategorie onder de 4 jaar raakt, is samenwerking gezocht en gevonden met het team en de oudercommissie van Doomijn Kinderopvang Kerkweg te Lemele. 

We hadden Evelyn uitgenodigd die ons meenam in de wereld van games, sociale media en zij heeft dit vanuit het perspectief als ouders/verzorgers benaderd. Onder andere werd ingegaan op; Wat zijn de kansen en de risico’s, op welke manier houd je er als ouders zicht op wat kinderen online doen? Etc..

Het was een interessante avond voor ouders/ verzorgers met kinderen in de leeftijdscategorie 0-12 jaar. Aandachtig luisterden ouders/ verzorgers en teamleden van zowel cbs Ichthus als Doomijn  hoorden het boeiende verhaal van Evelyn aan en ook onderling was er af en toe behoorlijk wat interactie. Alle ouders/ verzorgers van cbs Ichthus hebben inmiddels een link ontvangen met allerlei informatie.

Aan het eind van de avond volgde er nog een kort huishoudelijk gedeelte door de MR van cbs Ichthus. Daarin werd het concept jaarverslag 2018 vastgesteld en ook de notulen van de informatieavond van februari vorig jaar. De penningmeester van de AC lichtte de begroting kort toe. 

We bedanken de aanwezigheid voor hun komst en bijdrage aan deze geslaagde ouderavond.