Sinterklaas

geplaatst in: Geen categorie, home | 0

Sinterklaas is weer in Nederland en inmiddels ook al in Lemele onthaald. Een gezellige, maar een voor sommigen ook spannende, periode breekt aan. In groep 5 t/m 8 zijn lootjes getrokken en samen met iedereen maken we er op woensdag 5 december een fantastisch feest van! De leerkrachten van groep 1 t/m 3 hebben het telefoonnummer van Sinterklaas en af en toe wordt hem in de groep een vraag voorgelegd die leeft in die groepen.  

Voorafgaand aan 5 december staat er een aantal activiteiten gepland. Hieronder alles op een rijtje.

Op dinsdag 27 november hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 een pietenmiddag. De kinderen kunnen verkleed als Sint of Piet naar school komen. Samen met ouders/ verzorgers hebben we enkele leuke Sinterklaasactiviteiten. Update 28/11: de foto's staan op het afgeschermde deel van de fotopagina. 

Op donderdag 29 november zetten de kinderen hun (gym)schoen. We hopen dat er vrijdags wat lekkers in zit.

Op vrijdag 30 november heeft de bovenbouw de pietenmiddag die in het teken staat van Ontdekkend en Ontwerpend leren. Voor deze middag mogen de leerlingen oude schoen(en) meenemen. Deze schoen is niet voor hergebruik.

Groep 5 t/m 8 heeft lootjes getrokken en we hebben de afgelopen jaren gezien hoeveel werk hieraan wordt besteed en over hoeveel creativiteit de leerlingen beschikken. Daarom stellen we op dinsdag 4 december alle surprises tentoon in de hal en is er tot 17.00 uur gelegenheid om de surprises te bekijken. Iedereen is van harte welkom!   

Op woensdag 5 december bezoekt Sinterklaas cbs Ichthus. Alle kinderen worden om 08.30 uur op school verwacht. We onthalen Sint en zijn Pieten op het schoolplein. Iedereen is welkom! Na aankomst gaan de groepen 5 t/m 8 naar hun eigen lokaal en vieren zij met hun groep het sinterklaasfeest.

De groepen 1 t/m 4 starten het eerste half uur gezamenlijk in de speelzaal, waar we Sinterklaas met muziek en dans verwelkomen. Ouders/verzorgers zijn van harte welkom om bij dit moment aanwezig te zijn. Daarna gaan de groepen 1 t/m 4 verder met een sinterklaasprogramma in hun eigen groep. Leuk, wanneer de kinderen deze dag verkleed als Sint of Piet op school komen!

 

Stoomboot