Sinterklaas

geplaatst in: Geen categorie, home | 0

Wat een spektakel in Lemele! Sinterklaas die met een helikopter arriveert in de kuil op het plein van de school. Iedereen stond Sint met zijn gevolg rond 08.30 uur op te wachten. Waar we ook keken, hoe we ook zwaaiden, er was niets te zien. De veegwagen die in de Dennenhoekweg reed, deed enigszins vermoeden dat er iets in aantocht was, maar helaas.....

Opeens kreeg juf Jeannette en telefoontje van een vriendelijke meneer uit Lemele dat Sinterklaas en de twee pieten bij hem in het weiland stonden, omdat ze geen toestemming hadden gekregen om op het schoolplein te landen. De schrik was van korte duur, want de man bood aan om ze wel even te brengen. Iedereen verzamelde zich daarop aan de Dennenhoekweg en in de verte was de trekker al zichtbaar. 'Sinterklaasje kom maar binnen......' werd er volop gezongen.

Sint stapte uit de huifkar en werd van harte welkom geheten. De kinderen van groep 1 t/m 4 en hun ouders/ verzorgers gingen mee naar het speellokaal. Daarna was het de beurt aan de leerlingen van groep 5 t/m 8. Er waren diverse (groeps) optredens en sommige kinderen werden even naar voren geroepen door Sinterklaas. 

Na de pauze ging de onderbouw in kleine groepjes uiteen met diverse activiteiten. Terwijl zij daarmee bezig waren pakten de leerlingen van de bovenbouw hun surprises uit en lazen ze aan elkaar de gedichten voor.

Sinterklaas en de twee pieten: bedankt en graag tot volgend jaar! Er staat middels een aantal foto' s op de fotopagina.

Wij maken ons nu op voor het kerstfeest.