Sinterklaas

geplaatst in: Geen categorie, groep-3 | 0

De afgelopen weken zijn we actief bezig geweest rondom het Sinterklaasfeest. Het was een drukke, gezellige en leuke tijd! Toen we onze schoen mochten zetten op school, kwam er ook een rommelpiet bij ons in de klas. De hele school stond op zijn kop. Er stonden gymtoestellen in de gang en in onze klas was het een rommeltje. We zijn een tijdje bezig geweest om alles weer op te ruimen. Gelukkig is de rommelpiet daarna niet nog een keer geweest….

Op 5 december kwam Sinterklaas met zijn pieten bij ons op school. Helaas landde de helikopter ver weg van school en kwam Sinterklaas het laatste stuk met de huifkar. We hebben Sinterklaas en de pieten hartelijk ontvangen in de speelzaal en daarna hebben we samen met de groepen 1,2 en 4 activiteiten gedaan door de hele school. Het was een gezellige dag!

In groep 3 zijn we met rekenen bezig met plus-, en minsommen en leren de kinderen sprongen te maken van 2. Binnenkort leren we klokkijken. Bij lijn 3 hebben we al 29 letters geleerd. De laatste letters waren de au, ij en de v. Deze 29 letters leren we ook om te schrijven. We hebben daarbij geoefend in ons schrijfschrift, maar ook op onze tafel met scheerschuim. De komende periode gaan we verder met het leren van letters en leren de kinderen allerlei woorden die te maken hebben met het thema ‘Mijn lijf’.

5 6