Sinterklaas en Kerst

geplaatst in: Geen categorie, groep-4 | 0

Sinterklaas
Vrijdag 30 november was het toch wel even vreemd om de school binnen te stappen. Wat een rommel had Rommelpiet ervan gemaakt! In de gang waren toestellen uit het speellokaal neergezet en in de klas was het een grote rommel! Gelukkig hadden wij de leesplankjes op tafel liggen voor de nieuwe pieten. Zo konden zij toch nog leren lezen bij ons op school. Voor groep 5 was het het eerste jaar dat er lootjes werden getrokken. Dit was allemaal best wel spannend. Juf hoe moet dat dan en hoe zit dit dan?

Bij sommigen bracht het de nodige spanning met zich mee. Uiteindelijk kwamen de surprises en gedichten langzaam binnen op 3 en 4 december en wat waren ze mooi! Wat hadden de leerlingen er veel tijd aan besteed. Super mooi om te zien. We mochten genieten van prachtige gedichten en mooie cadeaus. Ook mocht groep 5 nog even langs Sinterklaas om een mooi dansje en een paar kunstjes te laten zien. Groep 4 was deze ochtend bij groep 3 en zij hebben een mooi parcours afgelegd met verschillende spellen en ook moesten er nog een paar leerlingen bij Sinterklaas komen….. Al met al was het een geslaagde dag!

Kerst
Nu Sinterklaas weer naar Spanje vertrokken is, komt Kerst alweer dichtbij. De klas is al in kerststemming gebracht. We hebben een mooie boom in de klas en hier en daar nog wat andere kerstversiering. We hebben mooie kerststerren gemaakt wat het nog gezelliger maakt. Intussen hebben we twee adventsvieringen meegemaakt. De derde viering wordt door onze klas versierd. Daarnaast zijn we flink aan het oefenen voor de kerstmusical van woensdag 19 december. De Kerstateliers gaan van start en dan maken we mooie dingen rondom de kerst. Veel daarvan is te zien tijdens de kerstmusical. Op woensdag 19 november gaan wij ‘s ochtends met ons maatje nog kerstbakjes maken.

De komende periode
De komende tijd gaan we in groep 4 bezig met klokkijken. Hierbij leren wij de halve uren en de kwartieren. Ook gaan wij bezig met optellingen en aftrekkingen tot 100 en werken we met plattegronden. Bij spelling houden wij ons bezig met woorden met ge-, be- en ver- woorden en woorden die eindigen op een ‘d’ of een ‘t’.

In groep 5 houden wij ons met rekenen bezig met optellingen en aftrekkingen tot 1000, de tafel van 7 en 8 en het reken op schaal. Bij spelling hebben wij de afgelopen tijd de aangeleerde regels herhaald. Deze week hebben wij het kilo-woord geleerd. De regel die hier bij hoort is: ‘Je hoort een ie, maar schrijft een i’. De volgende regel die we leren is de regel van het komma – s – woord.

Sinterklaas