Stakingsactie

geplaatst in: Geen categorie, home | 0

In de nieuwsbrief van februari 2019 is een mogelijke deelname aan de onderwijsstaking van vrijdag 15 maart 2019 aangekondigd. Daarin hebben we aangegeven dat we jullie zouden informeren, zodra het team hierover een besluit heeft genomen. Hieronder is te lezen wat de overweging is om deel te nemen.

Het team van cbs Ichthus staakt deze dag. U vraagt zich wellicht af waarom? Er zijn toch immers onderhandelingen gaande en er is toch meer geld vrij gekomen? Klopt! Heel fijn en merkbaar ook. De werkdrukgelden zetten we in t.b.v. zowel leerlingen als collega’s en een verhoging van het salaris is doorgevoerd.

We staken opnieuw vanwege het volgende.
Het tekort aan leerkrachten neemt enorm toe. Ook op cbs Ichthus merken we dit. Bij ziekte van collega’s lopen we langer door, omdat er vaak geen invaller te vinden is en we de groepen niet willen verdelen of naar huis willen sturen. Vacatures kunnen steeds moeilijker ingevuld worden en op verschillende scholen worden gepensioneerden of leerkrachten in opleiding voor de groep gezet als noodoplossing. Maatregelen die over het algemeen niet ten goede komen aan de kwaliteit van onderwijs.

Het beroep van leerkracht is, mede door het grote salarisverschil met andere onderwijssectoren en de signalen van werkdruk, onaantrekkelijk geworden voor studenten. Tevens zijn er steeds meer leerkrachten uit het werkveld die om zich heen kijken naar werk in andere sectoren en overstappen. Kunnen we de scholen in de toekomst met voldoende kwaliteit blijven bemensen?

We willen de onderhandelingen kracht bijzetten door te staken. De nood is nu en dat mag, wat ons betreft, tijdens de onderhandelingen ook nog gevoeld worden. Er is meer nodig om het onderwijs weer aantrekkelijk te maken en te houden dan wat er nu gegeven is. Het betekent dat de school op vrijdag 15 maart gesloten is.

We rekenen op uw begrip.