Twee keer een finale!

geplaatst in: Geen categorie, home | 0

Dit jaar deden we met maar liefst 7 teams mee aan het Schoolvoetbaltoernooi in Ommen. Voor het eerst in de geschiedenis was ook groep 3 t/m 6 van de partij. Zij speelden in de tenues van SC Lemele. Onder bezielende leiding van de diverse begeleiders en supporters zetten zij hun beste beentje voor. Het was een hele ervaring voor deze leerlingen om aan het toernooi deel te nemen en het belooft wat voor de voetbal toekomst van cbs Ichthus.

De teams van groep 7 en 8 zijn al wat langer gewend aan deelname. Het meisjesteam won al twee keer eerder het toernooi en bij winst vandaag, mocht de beker definitief mee naar Lemele. Dit lukte en hoe! De jongens werkten hun wedstrijden af op het aller achterste veld. Door de opvallende shirts waren beide ploegen al van verre te zien.

Door goed, tactisch voetbalspel en samenwerking is het beide teams gelukt om door te dringen tot de kruisfinales. Wat een trotse koppies na die gewonnen wedstrijd. Op naar de finale! Het was overduidelijk dat er maar 2 teams aanspraak konden maken op de titel en dat waren de onze! Kim en Sven mochten als aanvoerders uit handen van de heer Bongers van de gemeente Ommen de beker aannemen.

De mascotte was ook weer van de partij en niet te vergeten al die toeschouwers die alle leerlingen aanmoedigden. Ze hebben langs de lijn goed van zich laten horen. Er stond best een frisse wind en dat maakte het er allemaal niet behaaglijker op. Ondanks dat, zat de stemming er goed in en gaandeweg het vervolg van de wedstrijden werd deze alleen maar beter.

De meisjes en jongens zijn door naar de regiofinales. Deze worden op woensdagmiddag 15 mei 2019 gehouden op de velden van V.V. Heino. Veel succes allemaal!

Op de fotopagina staat een aantal foto's.