Up4S

geplaatst in: Geen categorie, home | 0

Donderdag 6 juni kwam een Oegandees kinderkoor van de stichting Up4S naar Lemele. Het doel van de dag was een interactieve, culturele uitwisseling met muziek-, verhaal-, en dansworkshops in alle groepen. Om 08.00 uur klonken de eerste trommelgeluiden en werd iedereen door hen op school van harte welkom geheten en in Afrikaanse stemming gebracht. Rondom het grote plein werden er in de loop van de ochtend allerlei kraampjes ingericht met vooral kleurrijke spullen die allemaal te koop waren. Voor sommige kinderen was het erg moeilijk kiezen....

De pauze werd gezamenlijk doorgebracht en vervolgens was er een activiteitencircuit met allerlei spelletjes.

Rond 14.10 uur stroomde het plein vol met belangstellenden om met de leerlingen en het team deze fantastische muzikale dag af te sluiten. Op het moment dat de eerste klanken over het plein gingen, brak de zon door. De foto's staat bij 'Algemeen'op de fotopagina. Daarna was er volop gelegenheid om spullen te kopen en een kopje koffie/ thee te drinken met wat lekkers dat door ouders/ verzorgers en zelfs ook door leerlingen gebakken was. Drie leerkrachten hadden ook inspiratie opgedaan bij Heel Holland Bakt en deze lekkere baksels werden per opbod verkocht.

De statiegeld flessenactie die door het Leerling Panel is opgezet loopt nog even door. De flessen kunnen ingeleverd worden in de daarvoor bestemde zakken in de hal. Op die manier hoopt het Panel dat we extra geld ophalen om aan het eind van het schooljaar een mooi bedrag over kunnen maken aan Up4S. Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om geld mee naar school te nemen voor dit goede doel.