Weet je dat de lente komt?

geplaatst in: Geen categorie, groep-1 | 0

In groep 0,1 en 2 is het volop lente. Allerlei activiteiten staan in het teken van dit thema. We leren liedjes over de lente, we maken opdrachten en stempelen woorden die hiermee te maken hebben.

Op vrijdag 22 maart zijn we met z’n allen richting de Lemelerberg gelopen. Onderweg hielden we onze oren en ogen goed open om te kijken en te luisteren wat er allemaal met de lente te maken heeft. Het was mooi om te zien hoe alert sommige leerlingen waren. Anderen hadden meer oog voor het verzamelen van allerlei soorten stenen. Bij de picknickplaats kon iedereen even lekker rennen en genieten van het prachtige weer. Zie de foto’s op de (afgeschermde) fotopagina. Verder staan in het fotoalbum nog algemene foto’s van het spelen en werken en het aanleren van de letter ‘r’.

Om te kijken hoe lang voorjaarsbloemen op de vaas staan, heeft een aantal leerlingen tulpen en hyacinten van thuis meegenomen. Dat hadden we afgesproken, omdat het jammer is als we alle bloemen plukken van het openbaar groen of op school. Dan kan er namelijk niemand meer van genieten. We hebben voorspellingen gedaan hoe lang de bloemen zullen staan en dat varieerde van een dag tot wel een jaar.