Winter

geplaatst in: Geen categorie, groep-3 | 0

De kerstvakantie is voorbij en we zijn meteen goed van start gegaan met het leren van letters en het uitrekenen van sommen. Daarnaast starten we in de klas met het thema ‘Winter’. De eerste handvaardigheidopdrachten, waarbij de kinderen pinguïns en sneeuwpoppen hebben gemaakt en geverfd, staan en hangen alweer in de klas.

Inmiddels hebben we ook een weektaak. Elke week krijgt iedere leerling een blad waar op staat wat ze mogen doen als ze klaar zijn met het ‘gewone werk’. De dagen zijn op kleur waardoor de kinderen goed kunnen zien welke dag het is. In alle groepen komen diezelfde kleuren terug en is er dus een doorgaande lijn. De kinderen plannen hierbij ook zelf werk in door de vakjes te kleuren van het werk wat ze willen doen. Aan het eind van de week proberen we alles af te hebben van de weektaak. De kinderen hebben dit de eerste week meteen hartstikke goed opgepakt!

We zijn met rekenen bezig met plus-, en minsommen en leren we sprongen van 5 te maken. Ook het klokkijken is erbij gekomen en dat begint met het leren van de hele uren. Bij Lijn 3 hebben we al 33 letters geleerd. De laatste letters waren de uu, z en sch. De komende periode gaan we verder met het verder leren en toepassen hiervan en begint thema 6 ‘Het is feest’. Binnenkort beginnen we met Spelling via de methode STAAL  De kinderen leren d.m.v. een bepaalde aanpak de categorieën te benoemen, waardoor ze woorden goed leren spellen.

7 8