Zon, maan en sterren

geplaatst in: Geen categorie, groep-3 | 0

Het thema winter is afgesloten en we gaan verder met het thema ‘ Zon, maan en sterren’. Samen met de methode lijn 3 gaan we de zon, de maan en de sterren leren ontdekken. In de klas hebben we het zonnestelsel al hangen! Sommige kinderen herkenden al wat planeten van de lessen van Mad Science.

Het afgelopen half jaar heeft een leerling van groep 8 aan ons elke week een prentenboek voorgelezen in de bibliotheek. De kinderen vonden dit erg leuk. Groep 8, bedankt!

Afgelopen weken zijn we druk geweest met de Cito. Deze periode is nu voorbij en we gaan weer verder met de methodelessen. Met rekenen zijn we bezig met het voor – zij – boven – achter – aanzicht. Wat zie je allemaal van de zijkant of juist vanuit een luchtballon? Daarnaast maken we sinds 2 weken elke dag 5 minuten zoveel mogelijk plus of minsommen. Dit om de sommen te automatiseren.

Met lijn 3 hebben we voorlopig alle letters/ lettercombinaties geleerd. Dat zijn er nu 38. De overige letters komen pas aan het einde van groep 3. We gaan nu verder met bijvoorbeeld samengestelde woorden en we leren woorden te lezen met aan het begin twee medeklinkers en aan het eind 2 medeklinkers. Met Staal Spelling zijn we nu 2 weken op weg. We oefenen met categorie 1, het hakwoord. Daarnaast leren ze of je een woord met de korte ei of lange ij schrijft. De rap die bij de ei / ij zit vinden de kinderen erg leuk en ook het filmpje van categorie 1 willen ze elke dag nog graag zien.

9 10